Stričak o kamenolomu u Ivanečkoj Željeznici: "Bilo bi lijepo da nas je Batinić o tome obavijestio"

vv | 29.7.2022. u 09:36h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Vijesti o gradnji kamenoloma na području Općine Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji, no nadomak prvih kuća s varaždinske strane, digla je na noge građane šireg ivanečkog područja, posebice Željeznice i Ivanečke Željeznice, koji su najbliže planiranom projektu.

Župana Anđelka Stričaka pitali smo koja su saznanja Županije o gradnji kamenoloma za eksploataciju tehničko-građevnog kamena "Siljevec".

>> GRAĐANI PROTIV KAMENOLOMA "Ne želimo da Željeznica postane nova Očura - Očura je mrtva"

>> Habijan zatečen najavom otvaranja kamenoloma: "Ne kamenolomu i devastaciji Ivančice!"

- Iz Vašeg upita jasno proizlazi da se navedena površina za istraživanje i eksploataciju mineralne sirovine tehničko-građevnog kamena Siljevec nalazi u susjednoj Krapinsko-zagorskoj županiji.

S obzirom da se radi o području susjedne županije, investitor je najvjerojatnije od njih i drugih nadležnih institucija zatražio potrebne suglasnosti i drugu dokumentaciju. Napominjemo da upravni odjeli Varaždinske županije, odnosno ustanove čiji je Županija osnivač nisu zaprimile nikakav zahtjev, upit ili obavijest vezano uz to.

Međutim, u medijima je objavljena informacija da je gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić s tim bio upoznat još 21. travnja 2022. godine. Ako je bilo kakvih nedoumica vezano uz tu lokaciju, zaista bi bilo lijepo da nas je on o tome obavijestio - odgvovorili su nam iz Varaždinske županije.