Stričak najavio još jedan važan projekt za županiju, ali i za sjever Hrvatske

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.11.2018. u 19:23h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su u svibnju ove godine HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić u Varaždinu zajednički najavili početak realizacije projekta brzih cesta Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina te Varaždin-Čakovec ovih je dana stigla i potvrda te najave.

Naime, Hrvatske ceste okončale su postupak javne nabave za prvu fazu projekta. Radi se o izradi svih vrsta glavnih projekata, provedbi geodetskih i geoistraživačkih radova kao i ishođenju građevinskih dozvola za spomenutu brzu cestu odnosno za dionicu Varaždin-Ivanec-Lepoglava ukupne duljine 21,5 kilometara. Vrijednosti spomenutih radova je 10,8 milijuna kuna, a s projektiranjem će se započeti krajem ove godine.

Zadovoljan konačnim pokretanjem tog dugo najavljivanog projekta saborski zastupnik Stričak još je jednom podsjetio na izrečeno u svibnju "da se prije tim tempom projektiralo, sada bi se već gradilo".

– Svjedoci smo ubrzanog tempa koji je konačno doveo do početka ovog projekta. Da je prije bio takav tempo i da se projektiralo, i da su aktualnu Upravu Hrvatskih cesta dočekali projekti, sada bi se brza cesta već gradila. No, svi smo svjedoci da u vrijeme Milanovićeve, SDP-ove vlade, nije bilo niti jednog projekta, niti na papiru, a kamoli u izvedbi – ponovio je Stričak te dodao da ga veseli što su Hrvatske ceste uspjele od kraja svibnja do danas odraditi studije koje su bile preduvjet da se počne s projektiranjem brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina.

– Ovo je dokaz da ako želiš i znaš da se onda i može. Zahvaljujem i Hrvatskim cestama i predsjedniku Uprave Škoriću što je u ovako kratkom vremenu sve obećano i odrađeno – izjavio je Stričak.

Za samu buduću brzu cestu Stričak je naglasio da će biti žila kucavica važna ne samo za stanovnike tog dijela županije već i za daljnji gospodarski razvoj. Osim toga Stričak je najavio još jedan važan projekt za Varaždinsku županiju, ali i za sjever Hrvatske. Riječ je o brzoj cesti ili obilaznici koja bi spajala Varaždin i Čakovec, a o čemu će uskoro biti otvorena javna rasprava.

Označeno u