"Nadam se da Bosilj zbog vlastite promocije neće dopustiti da bale još jedno desetljeće trunu u Brezju" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Nadam se da Bosilj zbog vlastite promocije neće dopustiti da bale još jedno desetljeće trunu u Brezju"

VV | 10.6.2023. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

Župan Anđelko Stričak očitovao se na jučerašnje navode varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja vezano uz rješavanje problematike baliranog otpada.

- "Očekujem od župana i saborskih zastupnika da javno podrže ovaj dosada jedini zakoniti postupak riješavanja bala"

- Stavove gradonačelnika Nevena Bosilja vezane za rješavanje problematike baliranog otpada podržao sam još prije dvije, tri godine. Naime, tada je SDP, tj. tandem Marković - Bosilj prosvjedovao protiv tadašnjeg rješenja koje je koštalo oko 100 milijuna kuna, a kao razlog navodili su da je navedeno rješenje preskupo. Tada sam jasno iznio stav da ako imaju rješenje jeftinije i za jednu kunu, da će Klub HDZ-a u Gradskom vijeću odmah odustati od postojećeg prijedloga i podržati njihov. To smo spremni i danas - reagirao je varaždinski župan Anđelko Stričak na jučeranje navode varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja vezano uz rješavanje problematike baliranog otpada.

Stričak podsjeća da, kao što je već nebrojeno puta javno istaknuto, resorno ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izrazili su spremnost sufinancirati zbrinjavanje baliranog otpada u iznosu od 40 posto, i to kad budu ispunjeni svi zakonski uvjeti.

- Vjerujem da smo svi već iscrpljeni od te sage o balama, pa se čini da gradonačelnik računa na to da više nikoga ne zanimaju "detalji" kao što su još uvijek prisutna pravna pitanja - prvotni ugovor o zbrinjavanju bala te koncesija, koju je za zbrinjavanje bala dodijelilo Gradsko vijeće. Nadam se da je gradonačelnik Bosilj odgovoran i da neće zbog vlastite kratkotrajne promocije dopustiti da bale trunu u Brezju još jedno desetljeće - poručio je župan.

Ustvrdio je kako smatra da je važno naglasiti kako je dosadašnja suradnja s varaždinskim gradonačelnikom bila dobra.

- Dosad se odazivao na svaki sastanak koji sam organizirao, osobito ako su teme bile bitne i za daljnji razvoj grada. Primjerice, tako je bilo i ovaj utorak kada sam u dogovoru s članom Uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem, organizirao sastanak na koji su bili pozvani svi načelnici i gradonačelnici na čijem području HC izvodi ili priprema niz investicija. Za Grad Varaždin pripremili smo set investicija i to: za istočnu obilaznicu rekonstrukciju postojećeg i projektiranje drugog kolnika, zatim početak izgradnje brze ceste od Varaždina do Cerja te izgradnju dva nova rotora u Hraščici i Gojancu. Naravno, i ovom sastanku je prisustvovao gradonačelnik Bosilj koji se složio sa svime, što može potvrditi 20-ak sudionika - zaključio je župan.