Stričak na klauzuri varaždinskog HDZ-a: "Grad Varaždin vodi najnesposobnija ekipa dosad" Foto: HDZ Varaždinske županije

Stričak na klauzuri varaždinskog HDZ-a: "Grad Varaždin vodi najnesposobnija ekipa dosad"

Varaždinske vijesti | 27.6.2023. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija izravno ili preko svojih ustanova trenutno na području grada Varaždina ulaže 113 milijuna eura - istaknuo je to župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak na klauzuri stranke za područje grada Varaždina koja je okupila u utorak 200-tinjak članova.

hdz_klauzura_varazdin_27062023_2.jpg

- Grad Varaždin razvijamo, ne kao županijsko, već kao sjedište sjevera Hrvatske. O tome nam najbolje govori investicijski bum koji samo preko županije i županijskih ustanova iznosi oko 113 milijuna eura (850 milijuna kuna). U srednje škole na području grada ulažemo oko 30 milijuna eura, u zdravstvene ustanove oko 73 milijuna te u gospodarstvo i turizam 10 milijuna eura. Tome svakako treba pridodati i programe s nacionalne razine poput ITU mehanizma koji za Varaždin iznosi 22 milijuna eura, a potom i investicije Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, HEP-a koje se također mjere desecima milijuna eura - kazao je Stričak, kazavši da je stranka pokretanje investicijskog buma navela u predizbornom programu popularno zvanog 5+2, a odnosi se na gospodarstvo, obrazovanje, zdravstvo, zaštitu okoliša, izgradnju infrastrukture (aglomeracije, ceste, električne mreže) te sigurnost i udruge građana.

hdz_klauzura_varazdin_27062023_4.jpg

- Sve je to moguće provesti jedino u dijalogu s ostalim političkim opcijama, a tu prvenstveno mislim na koalicijske partnere te kroz suradnju s udrugama i naravno kroz jasne, nedvosmislene poruke biračima. Požrtvovnost, marljivost, hrabrost i kreativnost potrebniji su nam više nego ikad prije. Povjerenje birača je u današnje vrijeme teško zadobiti i upravo zbog toga radimo sve da obećano iz našeg programa bude i ostvareno - rekao je Stričak, ističući da "Grad Varaždin nikada nije vodila nesposobnija ekipa".

- Osim što nisu u stanju donijeti zakonit proračun, sav rad im se svodi na dvije investicije - na postavljanje slavine za vodu i izgradnju nadstrešnice na Malom placu - zaključio je Stričak.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik, Damir Habijan, dotaknuo se nedavnih izbora i ustvrdio kako je "propuštena prilika da stranka napravi iskorak u Gradskom vijeću", ali i da se "za manje od dvije godine pruža nova, koju će HDZ u gradu Varaždinu svakako znati iskoristiti".

Naglasio je da se "evidentnim slabljenjem pojedinih političkih opcija u Varaždinu, što su pokazali rezultati izbora, otvara veliki prostor i velika baza birača koje HDZ svojim programom i projektima može približiti stranci i dobiti njihovu podršku".

hdz_klauzura_varazdin_27062023_1.jpg

- Ključno pitanje koje je pred nama je hoćemo li i želimo li iskoristiti priliku koja se pruža s jedne strane HDZ-u, ali i građanima Varaždina da se krene naprijed u razvoju grada - kazao je Habijan.

Najavio je "punu mobilizaciju članstva pred narednu 'superizbornu' godinu" koja je, po njegovim riječima, uvertira u 2025. i lokalne izbore, gdje će "stranka ostvariti reizbor župana te napraviti sve da HDZ ima i gradonačelnika u Varaždinu".

hdz_klauzura_varazdin_27062023_3.jpg

Potpredsjednica varaždinskog HDZ-a Aranka Oreški kazala je kako je u rastu broj članova od kojih se očekuje aktivnost u predstojećem razdoblju, posebice s pozicije izbora koji su pred nama, te da je ponosna na ponovno aktiviranje Zajednice žena Katarina Zrinski s novoizabranom predsjednicom Sanjom Tušek.

- Sve više žena se uključuje u rad Zajednice. Ujedinjene smo u tim aktivnostima i samo tako možemo dati najviše - poručila je Oreški nakon koje je novoizabrana predsjednica varaždinske Zajednica žena Katarina Zrinski, Sanja Tušek, poručila da stranka može računati na Zajednicu i sve veći broj članica.

- Formirat će se novi temeljni ogranci te povećati članstvo kako bi Zajednica žena Katarina Zrinski dala što veći obol u predstojećim izborima - rekla je Tušek.

hdz_klauzura_varazdin_27062023_5.jpg

A osim Zajednice žena, istaknuto je da varaždinski HDZ-a ima i snažnu potporu u organizaciji Mladeži stranke.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, Tin Jurak, kazao je da je "organizacija u zadnjih nekoliko godina napravila veliki iskorak u radu što je prepoznato i na nacionalnom nivou".

- Tu nećemo stati. Ponosni smo na činjenicu da iz redova mladeži dolazi predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Josip Pokorny te predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije, Josip Cestar. Također, u posljednjem razdoblju u Mladež se učlanilo stotinjak novih članova - kazao je Jurak.

hdz_klauzura_varazdin_27062023_6.jpg

Prvi čovjek Zajednice branitelja Gojko Šušak, Robert Puja, podsjetio je na činjenicu da je 175 branitelja s područja Varaždinske županije položilo svoje živote u Domovinskom ratu, od čega ih se petero vode kao nestali.

- Kao branitelji, dat ćemo još više nego dosad te zahvaljujemo svima na potpori u radu Zajednice - poručio je Puja.

Alen Runac, tajnik Županijske organizacije stranke, naglasio je da je "pravo vrijeme da se krene s aktivnostima" i kako "jednostavno građanima treba širiti istinu i predstaviti sve rezultate rada stranke i na nacionalnom i na lokalnom nivou".

hdz_klauzura_varazdin_27062023_7.jpg

Saborski zastupnik Siniša Jenkač naglasio je "važnost budućih uspjeha stranke u Gradu Varaždinu na predstojećim izborima koji će potvrditi ponovni uspjeh stranke i na županijskoj razini".

- Moramo ponoviti uspjeh kao što je to bio slučaj prije dvije godine kada su na lokalnim izborima stranka i župan Anđelko Stričak dobili povjerenje birača, odnosno građana, da vodi Varaždinsku županiju. Veliki doprinos tome bio je upravo odličan rezultat i veliki broj glasova dobivenih u Varaždinu - zaključio je Jenkač.

hdz_klauzura_varazdin_27062023_8.jpg

hdz_klauzura_varazdin_27062023_9.jpg

hdz_klauzura_varazdin_27062023_10.jpg

hdz_klauzura_varazdin_27062023_11.jpg

hdz_klauzura_varazdin_27062023_12.jpg

hdz_klauzura_varazdin_27062023_13.jpg

hdz_klauzura_varazdin_27062023_14.jpg