Stričak: "Jezero će biti izmuljeno i to zato što Čačić više nema doticaja s tim projektom" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak: "Jezero će biti izmuljeno i to zato što Čačić više nema doticaja s tim projektom"

IHR/Varaždinske vijesti | 7.10.2023. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Ni izmuljivanje Trakošćanskog jezera nije zaobišlo ovotjednu sjednicu Županijske skupštine, a hoće li napokon završiti taj projekt, zanimalo je vijećnika Luku Brezovca.

- Prije nekoliko tjedana kod mene su bili obiteljski prijatelji iz Zadra te smo išli u obilazak Varaždinske županije. Između ostalog, posjetili smo i Trakošćan gdje su oni ostali razočarani prizorom. Mogao sam im samo reći da je riječ o projektu koji stagnira zadnje dvije godine i zato me zanima ima li kakvih pomaka za Trakošćan i hoće li se to riješiti do kraja godine, kako je navedeno novim rokom ili će nam još jedna turistička sezona propasti - ustvrdio je.

Župan Anđelko Stričak poručio je kako će jezero biti očišćeno od mulja, odnosno izmuljeno.

- I to samo zato što Čačić nema više doticaja s tim projektom. Kad je bio župan i zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda, kad je petljao i prtljao s Borisom Raušem, kad je Boris Rauš slao dopise Hrvatskim vodama da je četiri metra mulja, a ne dva, tko je održavao presice, tko je bio glasnogovornik Borisa Rauša? Čačić. On sada više nama doticaja i sad se kreće, radi se - ustvrdio je Stričak.