Stričak: "Ti gradski cendravci su i štetočine koje su već sada Grad Varaždin koštale 400 milijuna kuna!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak: "Ti gradski cendravci su i štetočine koje su već sada Grad Varaždin koštale 400 milijuna kuna!"

IHR/Varaždinske vijesti | 5.4.2023. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno

Prilikom današnjeg obilaska gradilište dvorca Opeka u Vinici, župan Anđelko Stričak osvrnuo se na današnju konferenciju za novinare varaždinskog SDP-a.

- Bosilj o transkriptima: "Sad znamo da su Čehok i Stričak lagali. Dogovarali su rušenje proračuna još u srpnju"

- Nedavno je na obljetnici SDP-a Varaždinske županije gradonačelnik Bosilj izjavio da su u ove izbore uključeni represivni organi. Ja se s tom njegovom izjavom slažem. Oni su oduvijek bili uključeni u korist SDP-a. Sjetimo se prošlih izbora, kada je SDP pozivao građane na prosvjede zbog slučaja "psihijatar”. Da li netko zna kako je taj slučaj završio? Sjetimo se izbora prije toga, kada su kao njihovom predsjedniku mladeži, Luki Zrinskom upućene prijetnje"smrt te čeka”. Da li itko zna kako je taj slučaj završio? Sjetimo se i slučaja na izborima prije toga, slučaja "Bajsić”. Da li itko zna kako su ti slučajevi završili? Znači oduvijek je, od kako se održavaju lokalni izbori na području Grada Varaždina ili Varaždinske županije, uključen je i represivni organ ili organi, ali u korist SDP-a - ustvrdio je HDZ-ov župan Stričak u Vinici te se osvrnuo na "priče o Bosiljevoj ostavci".

- Pa on sam naglašava da je njemu svega dosta. On je to poticao, ne netko drugi. On sam. I sada dolazimo do onoga ključnog, zbog čega su danas održali konferenciju za novinare. Naime, nisam vidio da je itko od medija zadnjih dana pisao koliko će koštati izgradnja novog pročistača. Prošle godine su bila određena privođenja na području Grada Varaždina. Prije nekoliko dana je taj novi postupak završen i izgradnja pročistača će koštati 100 milijuna kuna više. Sanacija bala je prije godinu i pol koštala 100 milijuna kuna, a danas košta 216 milijuna kuna, plus još uvijek nije riješeno pitanje o interventnom zbrinjavanju otpada i koncesija, znači još nekih stotinu milijuna dodatno. Tu je i Kućanska rampa. Prošle godine ministar Oleg Butković došao je u Varaždin, održao sastanak s gradonačelnikom i zamolio ga da izda građevinsku dozvolu, da se osiguramo sredstva. Dan danas nema ni “l” od lokacijske, a kamoli građevinske dozvole, što znači dodatnih još nekih 100 milijuna kuna. Ti gradski cendravci, osim kaj non-stop cendraju da ih nitko ne voli, da ih nitko ne razumije, da je njima teško, ne samo da su cendravci, nego su i štetočine koje su već sada Grad Varaždin koštale 400 milijuna kuna – rekao je Stričak.

Na kraju je komentirao i transkripte koji su objavljeni u tjedniku Nacional.

- Transkripti prisluškivanja: Čehok još u srpnju planirao ucjenu HDZ-a i izbore u Varaždinu

- Razgovaraju Čehok, Bunić i Avar u srpnju prošle godine, tek u kolovozu je raspisan natječaj za sanaciju bala, a u studenome se znao izvođač i koliko to košta. Zanima me tko je to u Varaždinu, osim SDP-a i represivnih tijela, vidovit – poručio je Stričak.