Što s gomilom plastike u dvorištu Čistoće? Dobit će ili pozajmicu ili dići kredit da se riješi taj problem

MGA | 30.3.2022. u 14:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

SDP-ova vijećnica Lidija Maček na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća pitala je na aktualnom satu što je s tonama plastike koja se nalazi na prostoru šinteraja tj. u krugu tvrtke Čistoća.

- Kako se to namjerava riješiti? - pitala je vijećnica.

O tom se problemu putem svoga Facebook profila nedavno oglasio i bivši gradonačelnik Ivan Čehok koji je objavio fotografije i video s tonama plastičnog otpada uskladištenog praktički u dvorištu komunalnog poduzeća Čistoća na Dravi. 

- Imamo 2.000 tona plastike u krugu Čistoće, kod Belih kipa. Problem je u tome da je 1.400 tona naslijeđeno od prethodne Uprave Čistoće koja je to gomilala i nije imala viziju što će s tim napraviti.

Taj direktor nije djelatnik Čistoće od 13. studenog 2021. godine, a 13. ožujka mu je istekao otkazni rok te nova Uprava to sada riješava. Još je dva tjedna otvoren natječaj i nadamo se da ćemo dobiti niže cijene po toni da se zbrinu te bale plastike koje su potencijalna opasnost.

Čistoća je godinu završila s 4,65 mil. kuna minusa u poslovanju gospodarenja otpadom i apeliram na vijećnike da shvate ovu situaciju obziljno i da izglasamo Odluku o otpadu. Grad više neće davati kapitalne pomoći bez da se mijenja vlasnička struktura. Ili će dobiti pozajmicu ili dići kredit da se zbrine ova plastika na Belim kipima.

Riješavamo probleme prethodne Uprave i njihove nesposobnosti, a zbog postojećih cijena Čistoća ima problema s likvidnošću - zaključio je Bosilj.