Što je s dječjim vrtićem za djecu zdravstvenih djelatnika u krugu varaždinske bolnice? Foto: Ilustracija/Pixabay

Što je s dječjim vrtićem za djecu zdravstvenih djelatnika u krugu varaždinske bolnice?

IHR/Varaždinske vijesti | 29.12.2019. u 13:15h | Objavljeno u Aktualno

- U kojoj je fazi projekt otvaranja dječjeg vrtića u Općoj bolnici Varaždin? – zanimalo je vijećnicu Miru Letić (Reformisti) na zadnjoj sjednici Županijske skupštine.

Župan Radimir Čačić istaknuo je kako je riječ o važnom projektu za koji je osigurano 500.000 kuna u proračunu Varaždinske županije.

- Prostor imamo, a ako bude trebalo više novaca, osigurat ćemo još – poručio je.   

Prema najavama, uređenje vrtića u krugu Opće bolnice Varaždin trebalo bi početi iduće godine. U tijeku je projektiranje za adaptaciju prostora u zgradi Logopedije, gdje bi se vrtić trebao nalaziti, a koja je u potpunosti obnovljena.

Varaždinski župan osvrnuo se i na druge mjere koje bi trebale zadržati mlade zdravstvene djelatnike u Varaždinu. Naime, Županija je zajedno s Općom bolnicom Varaždin i Gradom Varaždinom potpisala ukupno sedam ugovora o sufinanciranju najamnine stanova za liječnike. I dok su 2018. potpisana četiri ugovora s liječnicima, tri nova ugovora potpisana su u studenome 2019. godine. Liječnici podmiruju trećinu najma, dok po jednu trećinu osiguravaju Varaždinska županija i Grad Varaždin.  

Čačić je podsjetio i na projekt subvencioniranja stambenih kredita zdravstvenom osoblju s višom i visokom stručnom spremom.  

- Znate i sami da smo jedini u Hrvatskoj uveli model subvencioniranja stambenih kredita kako bi se ovdje skrasili i nije to malo. Do 18. prosinca odobreno je 35 kredita koje Županija iz svojeg izvornog proračuna trenutno subvencionira s 20.500 kuna, odnosno s ukupno 1,2 milijuna kuna u pet godina. Financiramo i troškove poslijediplomskih studija i stručnog usavršavanja liječnika, u 2019. godini s 200.000 kuna, a u 2018. s 400.000 kuna. Riječ je o dvije iznimno važne mjere s kojima nastavljamo i u 2020. godini, a u skladu sa strategijom zadržavanja postojećeg i privlačenja novog medicinskog kadra – najavljeno je na Županijskoj skupštini.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci