Stiglo zahlađenje, meteorolozi najavljuju snijeg i u nizinama Foto: VV arhiva / ilustracija

Stiglo zahlađenje, meteorolozi najavljuju snijeg i u nizinama

Varaždinske vijesti | 19.11.2022. u 19:42h | Objavljeno u Aktualno

Nakon zahlađenja koje je stiglo s hladnim vjetrom, oblaci su nam donijeli i nove oborine, a dijelove Hrvatske očekuje i snijeg.

- Osim povremene kiše, u noći i tijekom nedjelje ponegdje će biti i snijega, uz stvaranje snježnog pokrivača osobito u gorju, ali nije isključeno ni u nekim nizinama. Puhat će jaka i olujna bura na sjevernom dijelu, a južnije uglavnom umjeren sjeverozapadni vjetar. Mirniji ponedjeljak, uglavnom bez oborina, a u utorak i srijedu novo naoblačenje s kišom, na Jadranu i jugom, te uglavnom u Gorskom kotru i snijegom. Od četvrtka uglavnom suho i djelomice sunčano - stoji u prognozi mr.sc. Dragoslava Dragojlovića iz DHMZ-a za HRT.

Prema prognozi DHMZ-a, u nedjelju će biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. U gorju će biti snijega uz stvaranje snježnog pokrivača, a mjestimična susnježica i snijeg mogući su i u nizinama na zapadu zemlje. Prema večeri u većini krajeva prestanak oborine te djelomično razvedravanje sa sjeverozapada.

Screenshot_2022-11-19_at_19-31-21_DHMZ_-_Drzavni_hidrometeoroloski_zavod.jpg

Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu još ujutro i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 0 do 4 na kopnu, a od 8 do 12 na Jadranu. Najviša dnevna od 2 do 7 u unutrašnjosti te između 12 i 17 °C duž obale.

- U ponedjeljak u unutrašnjosti kratkotrajan predah od oborina, pa u utorak i srijedu novo naoblačenje s kišom, ponegdje i obilnijom, a novog snijega bit će uglavnom u Gorskom kotaru, uz stvaranje novog snježnog pokrivača. U utorak će puhati umjeren jugoistočni vjetar koji će u srijedu okrenuti na sjeverni - prognozirao je za HRT mr.sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.