SPORAZUM: SDP pozvao svoje članove i birače da u nedjelju biraju Batinića za gradonačelnika

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.5.2021. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno

M. Batinić, nositelj Nezavisne liste – za Ivanec i D. Patekar, predsjednik GO SDP Ivanec, potpisali Sporazum o suradnji; SDP pozvao svoje članove i birače da u nedjelju biraju Batinića za gradonačelnika

Milorad Batinić, nositelj Nezavisne liste – Za Ivanec, i Dalibor Patekar, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ivanec, danas su potpisali Sporazum o suradnji kojim su potvrdili interes i potrebu stvaranja čvrstih temelja političkog partnerstva na razini grada Ivanca u novom mandatu 2021. – 2025.

Nakon što su dvije strane u prethodnim razgovorima potvrdile podudarnost stavova i gledišta po pitanju pravaca budućeg sveukupnog razvitka grada Ivanca, svoju su suradnju pretočile i u službeni sporazum.

Njime se SDP obvezao M. Batiniću dati potporu u drugom krugu izbora za gradonačelnika Ivanca u nedjelju, 30. svibnja.

- U duhu ovoga sporazuma pozivam sve članove, simpatizere i birače koji su prvom krugu glas poklonili listi SDP-a i našoj kandidatkinji za gradonačelnicu, da u nedjelju biraju Batinića za gradonačelnika Ivanca – izjavio je predsjednik GO SDP-a Dalibor Patekar.

Sporazumom o suradnji potpisnici su se također obvezali da će na konstituirajućoj sjednici novog saziva Gradskog vijeća Ivanca imati zajedničkog kandidata za predsjednika, a on će biti iz redova SDP-a.

Također, potpisnici su se suglasili da će utvrditi zajedničke prijedloge kandidata za tijela Gradskog vijeća.
Budući da Sporazum predviđa i postizbornu suradnju, novi politički partneri dogovorili su se da će ubuduće zajednički utvrđivati prijedloge proračuna i gradskih programa te odluka i akata koje donosi Gradsko vijeće, odnosno, gradonačelnik.

- Drago mi je što smo s SDP-om potpisali Sporazum o suradnji, jer i Nezavisna lista – Za Ivanec i SDP nalaze se na bliskim političkim pozicijama , usmjereni su modernim liberalnim i socijalnim vrijednostima i povezuje nas podudarnost stavova i programa. Iako smo se proteklih godina politički razišli zbog različitih promišljanja i stavova, vjerujem da je ponovna suradnja dobro došla i da ćemo zajednički za građane Ivanca odraditi puno dobrih stvari. A prva među njima jest zaustavljanje dolaska HDZ-a na vlast u Ivancu – zaključio je kandidat za gradonačelnika Milorad Batinić.

Označeno u