Solvis ima novi projekt - Google Campus, budućnost solarnih krovova Foto: solvis/fb

Solvis ima novi projekt - Google Campus, budućnost solarnih krovova

vv | 31.10.2023. u 19:54h | Objavljeno u Aktualno

Solvis, najveći hrvatski proizvođač fotonaponskih modula, ima novi proizvod koji je u suradnji s partnerom Sunstyle iz Švicarske kreirao i realizirao za Google Campus na lokaciji Charleston East and Bay View/SAD.

Kako navode na svojoj stranici na Facebooku, "projekt je rezultat godina razvoja proizvoda, suradnje s nekolicinom partnera i ispitivanja prototipova proizvođača diljem Europe. Solvis je između njih prepoznat i odabran kao pouzdan partner."

Riječ je o integriranim, odnosno BIPV modulima:

- Integrirani tzv. BIPV moduli, kreirani su kao rješenje za krov navedenog kampusa koji u konačnici po instalaciji i dizajnu izgledaju kao ljuske zmaja (Dragonscale). Primjena je dvojaka: osiguravaju istovremeno zaštitu od vremenskih uvjeta i omogućuju proizvodnju električne energije.

Ova “solarna šindra” je izdržljivija od većine standardnih krovnih materijala i otpornija na sve vremenske uvjete. Projekt je veliki građevinski iskorak budućnosti povezivanja krovova i solarnih modula u jednu cjelinu pružajući trajno krovno rješenje. Moduli postaju visokokvalitetni građevinski element koji prate sve veća očekivanja u povećanju energetske učinkovitosti.

Projekt Google Campus je trenutno najveća referenca Solvisa s kojom se, kako ističu, izuzetno ponose.