SLUČAJ VTC Gradonačelnik Bosilj: Marlex krenuo u rat protiv Grada, ucjenjuje nas!

MGA | 6.11.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

- Kupnja ceste, kojom nas Marlex ucjenjuje i traži za nju milijun eura, ne dolazi u obzir! To nije javna prometnica i dobio sam stručno pravno tumačenje da Grad to ne smije kupiti - kaže gradonačelnik.

Stanari zgrada u Supilovoj i Zagrebačkoj ulici, koje se nalaze uza zgradu VTC-a, zatražili su sastanak s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem kako bi još jednom apelirali da im Grad pomogne u riješavanju problema koji su nastali nakon što je zgradu VTC-a s pripadajućom parcelom kupila varaždinska tvrtka Marlex.

Prema riječima stanara, iz Marlexa su najavili da će ograditi svoju parcelu što bi pojedinim stanarima moglo dodatno otežati pristup ulazu u zgradu s obzirom da na pojedinim dijelovima zgrade imaju tek 80 centimetra vlastite okućnice, dok je ostalo zemljište, nekad u vlasništvu propalog Stanoinga, sad preuzeo Marlex. Stanari očekuju od Grada prihvaćanje prijedloga Marlexa, koji Gradu predlaže otkup pristupne prometnice. Međutim, gradonačelnik to smatra neprihvatljivim, dok odvjetnica Grada Željka Brlečić stanarima predlaže da svoje pravo prolaza i provoza pokušaju zaštititi putem suda...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...