SLUČAJ PSIHIJATAR: Zlostavljača zaustaviti, ma tko bio, ali to i utvrditi

| 14.9.2020. u 15:08h | Objavljeno u Aktualno

Već dvije godine traje sudski postupak na čijem će se kraju znati hoće li osmogodišnjakinja, rođena u Varaždinu, i dalje živjeti s majkom u Ljubljani ili s ocem u Varaždinu, odnosno hoće li i koliko biti s drugim roditeljem, koji su se razišli prije pet godina, nakon četverogodišnje veze, koja je postala prilično burna kako je išla svom završetku. Međutim, to nije gotovo ništa u odnosu na ono što se moglo vidjeti i čitati proteklih dana, otkada je P.M.P, majka osmogodišnjakinje, pod punim imenom i prezimenom javno prozvala oca zajedničkog djeteta i svog bivšeg izvanbračnog supruga za seksualno uznemirenje i zlostavljanje u Općoj bolnici Varaždin, gdje i danas radi kao psihijatar. No, znakovito, ni zajedničko dijete, ni višegodišnji zajednički život, P. M. P. nije spomenula na televiziji, a kamoli sudske i druge postupke koje je pokrenula nakon propasti veze. Zašto, postaje jasno ako se zna što se sve događa(lo)…

Petrić i 2018. za sporazum

Bivši partneri, koji se u zadnje vrijeme susreću samo u sudnicama, upoznali su se 2011. godine u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije. Čini se neobičnim, ali i nije ako se zna da tu i danas radi M.M., psihologinja koja je svoju kćer P.M. upoznala s psihijatrom. Iako je određeni savjet zacijelo mogla i sama dati kćeri, psihologinja je odlučila da to ipak učini njezin mladi kolega, psihijatar, koji je, uz stalni posao u bolnici, radio i honorarno u savjetovalištu ZJZ-a do 2015.

Ali nije se stalo samo na savjetu. Otišlo se korak dalje. Zapravo, puno više koraka. Naime, psihijatar i kći psihologinje i glazbenika otpočeli su ljubavnu vezu u kojoj im se rodila danas osmogodišnja kći. Njihov zajednički život, međutim, nije dugo trajao, iako je imao i svijetlih trenutaka, što govori i to da je P.M. uspjela završiti studij klavira u Ljubljani, a još krajem 2014. radili su na drugom djetetu, kao što je kasnije pred DORH-om posvjedočio ginekolog.

Ipak, 2015. mladi roditelji i partneri su se razišli. Bivša partnerica ubrzo zatim podnosi kaznenu prijavu protiv psihijatra zbog seksualnog odnosa bez pristanka tijekom veze i snimanja. Međutim, kao što smo pisali, prijavu je odbacilo Općinsko državno odvjetništvu. Čak i nakon toga sporazumom je odlučeno da će njihova kći biti kod majke u Ljubljani, ali da će je redovno posjećivati otac, koji je zbog toga dolazio i u ljubljanski stan svoje bivše partnerice i njezina novog partnera!

I tako je i bilo sve do prije dvije godine, kada je zbog potrebe promjene privremene sudske odluke u vezi s djetetom trebalo postići novi dogovor. U početku se činilo da će se opet dogoditi, budući da je u tom smjeru išao pismeni prijedlog, koji je 2018. godine zastupnici psihijatra uputila Ana Petrić, odvjetnica majke P.M., a kasnije i odvjetnica njezine majke M.M., kao i dr. Z.M.

Detaljnije o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...