SLUČAJ PSIHIJATAR: Zlostavljača zaustaviti, ma tko bio, ali to i utvrditi

| 14.9.2020. u 15:08h | Objavljeno u Aktualno

Već dvije godine traje sudski postupak na čijem će se kraju znati hoće li osmogodišnjakinja, rođena u Varaždinu, i dalje živjeti s majkom u Ljubljani ili s ocem u Varaždinu, odnosno hoće li i koliko biti s drugim roditeljem, koji su se razišli prije pet godina, nakon četverogodišnje veze, koja je postala prilično burna kako je išla svom završetku. Međutim, to nije gotovo ništa u odnosu na ono što se moglo vidjeti i čitati proteklih dana, otkada je P.M.P, majka osmogodišnjakinje, pod punim imenom i prezimenom javno prozvala oca zajedničkog djeteta i svog bivšeg izvanbračnog supruga za seksualno uznemirenje i zlostavljanje u Općoj bolnici Varaždin, gdje i danas radi kao psihijatar. No, znakovito, ni zajedničko dijete, ni višegodišnji zajednički život, P. M. P. nije spomenula na televiziji, a kamoli sudske i druge postupke koje je pokrenula nakon propasti veze. Zašto, postaje jasno ako se zna što se sve događa(lo)…

Petrić i 2018. za sporazum

Bivši partneri, koji se u zadnje vrijeme susreću samo u sudnicama, upoznali su se 2011. godine u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije. Čini se neobičnim, ali i nije ako se zna da tu i danas radi M.M., psihologinja koja je svoju kćer P.M. upoznala s psihijatrom. Iako je određeni savjet zacijelo mogla i sama dati kćeri, psihologinja je odlučila da to ipak učini njezin mladi kolega, psihijatar, koji je, uz stalni posao u bolnici, radio i honorarno u savjetovalištu ZJZ-a do 2015.

Ali nije se stalo samo na savjetu. Otišlo se korak dalje. Zapravo, puno više koraka. Naime, psihijatar i kći psihologinje i glazbenika otpočeli su ljubavnu vezu u kojoj im se rodila danas osmogodišnja kći. Njihov zajednički život, međutim, nije dugo trajao, iako je imao i svijetlih trenutaka, što govori i to da je P.M. uspjela završiti studij klavira u Ljubljani, a još krajem 2014. radili su na drugom djetetu, kao što je kasnije pred DORH-om posvjedočio ginekolog.

Ipak, 2015. mladi roditelji i partneri su se razišli. Bivša partnerica ubrzo zatim podnosi kaznenu prijavu protiv psihijatra zbog seksualnog odnosa bez pristanka tijekom veze i snimanja. Međutim, kao što smo pisali, prijavu je odbacilo Općinsko državno odvjetništvu. Čak i nakon toga sporazumom je odlučeno da će njihova kći biti kod majke u Ljubljani, ali da će je redovno posjećivati otac, koji je zbog toga dolazio i u ljubljanski stan svoje bivše partnerice i njezina novog partnera!

I tako je i bilo sve do prije dvije godine, kada je zbog potrebe promjene privremene sudske odluke u vezi s djetetom trebalo postići novi dogovor. U početku se činilo da će se opet dogoditi, budući da je u tom smjeru išao pismeni prijedlog, koji je 2018. godine zastupnici psihijatra uputila Ana Petrić, odvjetnica majke P.M., a kasnije i odvjetnica njezine majke M.M., kao i dr. Z.M.

Detaljnije o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.