Škola u prirodi za učenike slabijeg imovinskog stanja i uskrsnice potrebitima u iznosu od 150 kn

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.3.2020. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin će i ove godine financirati Školu u prirodi učenicima slabijeg imovinskog stanja u Dječjem odmaralištu na Rabu. Prijavilo se ukupno 14 učenika s područja Grada Varaždina iz I., III., VII. osnovne škole Grada Varaždina i Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin. Grad će za to izdvojiti više od 17.500 kuna. Prva grupa učenika na Školu u prirodi kreće krajem svibnja.

S druge strane, povodom uskrsnih blagdana, drugu godinu zaredom, varaždinskim umirovljenicima čija mirovinska primanja iznose do 2.000,00 kuna mjesečno, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, osigurat će novčana pomoć odnosno uskrsnica u iznosu od 150,00 kuna.

Prema podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Varaždinu je ukupno 2303 umirovljenika s mirovinskim primanjima do 2.000,00 kuna, 346 osoba s osobnom invalidninom prema podacima Centra za socijalnu skrb Varaždin i 48 osoba koje imaju status nezaposlenih osoba s invaliditetom u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podružnica Varaždin kojima će Grad Varaždin će osigurati uskrsnice u iznosu od 150 kuna.

Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane o početku isplate uskrsnica.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci