Šest službenika prijavljeno županijskom Službeničkom sudu u isto toliko godina

Ivica Kruhoberec | 9.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Iako ima primjedba na rad službenika, koje su povremeno i vrlo ozbiljne, kao što su to one koje su čuju u vezi službenika Grada Varaždina, čini se da one nisu utemeljene.

Naime, pred Službeničkim sudom za područje Varaždinske županije šest je slučajeva u isto toliko godina. Dakle, prosječno jedan godišnje, ali zapravo ih je više od zadnjih lokalnih izbora.

-Ustrojavanje, nadležnost, sastav službeničkih sudova, koji odlučuju o povredama službene dužnosti službenika u upravnim odjelima i službama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, njihovo financiranje, kao i načela postupanja propisana su odredbama Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Prema odredbi članka 48. ZLSN-a službenički sudovi ustrojavaju se za područje županije i Grada Zagreba, a predsjednika i članove službeničkog suda imenuje županijska skupština, odnosno Gradska skupština Grada Zagreba). Službenički sudovi, u skladu s odredbom članka 47. ZLSN-a, vode postupke zbog teških povreda službene dužnosti službenika upravnih tijela lokalnih jedinica na području županije i Grada Zagreba te odlučuju o lakim povredama službene dužnosti u drugom stupnju, doznajemo od Mirne Mavriček, predsjednice Službeničkim sudom za područje Varaždinske županije i sutkinje varaždinskog Županijskog suda.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinske vijesti....