Senka Bulić u varaždinsko kazalište kao redatelja predstave dovodi Dalibora Matanića

| 10.3.2022. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno

Nakon prvih tjedan dana, otkad je zasjela na čelo varaždinskog HNK-a, nova intendantica Senka Bulić na VTV-u je najavila da u varaždinsko kazalište kao redatelj uskoro dolazi Dalibor Matanić. 

Iako prvenstveno filmski i TV redatelj i scenarist, Matanić je režirao i četiri kazališne predstave, a za svoje filmove i serije nagrađivan je na brojnim festivalima. Na HRT-u upravo se počela prikazivati njegova najnovija serija "Šutnja".

U varaždinsko kazalište trebao bi doći u travnju, a premijera predstave bi trebala biti krajem svibnja. Nova intendantica kaže da joj je želja u varaždinsko kazalište privući i neku novu publiku, ali i zadržati staru. 

- Izložit ću publiku različitim estetikama i redateljima. Želim stvarati predstave koje su relevantne ne samo na lokalnoj nego i na regionalnoj i europskoj razini, tako da stvorimo pravo malo europsko kazalište - kaže.

Također napominje da su je u kazalištu dočekali brojni pravni problemi i naslijeđeni dugovi, ali da "ništa nije problematično". Želja joj je srediti stvari i krenuti od čiste nule, a također je opisala kako se ni na posljednjem natječaju za novog intendanta HNK Varaždin nije nadala da će biti izabrana baš ona.

- Bila sam uvjerena da ni ovoga puta neću proći pa sam bila opuštena kad sam izlagala svoj program. Ovoga puta sam dobila priliku da ga uživo predstavim i mislim da su me pažljivo saslušali - kaže ona.

(Fotografiju Dalibora Matanić preuzeli smo s web stranice riječkog Art kina.)