SDP-ovi Neven Bosilj i Barbara Antolić Vupora osudili uništavanje imovine Srpskog nacionalnog vijeća

VV | 2.4.2022. u 19:15h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj osudio je ponovni čin uništavanja imovine srpske nacionalne manjine u Varaždinu.

- Ovakva djela mržnje u našem su gradu potpuno neprihvatljiva i zahtijevaju stroge sankcije. To nije Varaždin, to su učinili ljudi koji su sve ono što nije Varaždin - grad u kojem se uvažavaju, poštuju i prihvaćaju različitosti. Srpska nacionalna manjina, kao i sve druge nacionalne manjine, za nas su ravnopravni građani našega grada i uvijek će imati našu podršku – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. 

Na isti je način i saborska zastupnica te predsjednica županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora osudila otuđivanje srpske zastave sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine u
samom centru grada.

- Oštro osuđujem ponovni čin mržnje u Varaždinu. Za izgradnju društva tolerancije i mirnog suživota hitno nam je potreban građanski odgoj - istaknula je ona naglasivši da ovo nažalost nije prvi puta da se dogodio ovaj čin mržnje kojim netko dijelu građana šalje poruku kako u Varaždinu nisu dobrodošli.

- Oštro osuđujem ovakve i slične činove koji se ne mogu nazvati nikako drugačije nego činovima mržnje. Uvjerena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu djecu od malih nogu kroz građanski odgoj učimo toleranciji, no ovaj primjer nažalost govori kako je društvo u tom pogledu zakazalo – poručila je Antolić Vupora.

Svoje je sugrađane pozvala na javnu osudu ovog ponovljenog vandalizma istaknuvši kako ljude treba odgajati, a to znači i učiti toleranciji koja se ne gradi sama po sebi.

- Uništavanje nečeg što je drugačije, a zapravo je naše je za svaku osudu – zaključila je Antolić Vupora.