SC u Varaždinu ima novi naziv i adresu, a Student servis nudi brojne ljetne poslove u Varaždinu i na moru

VV | 5.7.2023. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Donedavno Studentski centar Varaždin na današnjoj je konferenciji za medije predstavio svoj novi naziv - Studentski centar u Varaždinu, zajedno s novim logotipom i novom adresom sjedišta SC-a, koje je sada u Ulica kralja Petra Krešimira IV. broj 42.

Ravnatelj SC-a Nenad Milijaš pojasnio je sve promjene i novitete koji su ostvareni u Studentskom centru, od uvođenja novog energetski učinkovitijeg sustava grijanja i hlađenja na katovima starog dijela studentskog doma do uvođenja LED rasvjete, ali i drugih noviteta koji podižu standard boravka studenata u varaždinskom studentskom domu.

Također je naglasio da ovogodišnjim maturantima, redovitim i izvanrednim studentima Student servis nudi brojne ljetne poslove u hotelskim kućama na Jadranu ali i pregršt poslova u Varaždinu.

- Trenutno je otvoreno 100-tinjak oglasa za posao. Cijene studentskog rada po satu kreću se od minimalno propisane satnice od 4,38 eura do 6 eura za rad u turističkoj sezoni uz plaćene putne troškove, te osiguran smještaj i prehranu, a u IT industriji je satnica i puno veća. Ponuda poslova uveliko je veća od potražnje pa SC u Varaždinu poziva sve maturante i studente s područja sjeverozapadne Hrvatske kao i studente koji studiraju u gradovima u kojima SC posluje, da se jave i osiguraju si pristojan džeparac za iduću akademsku godinu - poručio je Milijaš. 

Protekla akademska godina u varaždinskom Studentskom centru bila je i puna događanja koja su realizirana zahvaljujući studentskoj kreativnosti, inicijativi i dobroj suradnji.

- Dogovorom i dobrom komunikacijom sa Studentskim odborom SC u Varaždinu nastojao je izaći u susret različitim interesima mladih kako bi se u Varaždinu osjećali kao doma. U zimskim mjesecima priuštili smo studentima besplatne predstave kroz već tradicionalnu suradnju s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu i Kulturno multimedijskim centrom Bjelovar, kao i besplatne sportske programe od plivanja do grupnih dvoranskih sportova. Zimske mjesece zagrijali smo sa zanimljivim druženjima u muzejskim riznicama priča i legendi varaždinskog Gradskog muzeja, turističkim razgledima Varaždina, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, te predavanjima o razvoju osobnih kvaliteta te partnerskih i društvenih odnosa - rekao je ravnatelj SC-a. Omiljena podrumska feštaonica dobila je novi air-hockey, stolni nogomet, nabavljene su dodatne fitness sprave za Gym kao i četiri masažne fotelje za opuštanje i relaksaciju.

Za proljetni Poziv za potporu studentskim projektima iz područja kulture, sporta, znanosti i edukacije, studenti iz Varaždina, Čakovca, Križevaca, Koprivnice i Bjelovara pripremili su kvalitetne projekte, a SC u Varaždinu financirao ih je u ukupnom iznosu od 54.700 eura.

O brojnim projektima u koje se mogu uključiti svi studenti koji studiraju na bilo kojem od varaždinskih fakulteta govorio je Arno Dalmatinac, predsjednik Studentskog odbora SC-a u Varaždinu.

- Od tradicionalnih okupljanja studenta sličnih područja studija kao što su STEM Games, Georudarijada, Agronimijada i MEVijada, zatim Sportskih igra studenata sjeverozapadne Hrvatske, studenti su osmislili programe boravka u prirodi od planinarenja na Risnjak do posjeta adrenalinskim parkovima, roštiljada uz maštovite društvene igre, rafting safarija na Dravi, paddleboardinga, kajak avantura i paintball natjecanja, dok su studenti VGU u Križevcima dobili bicikle za provedbu svojeg projekta Studiranje na održiv način.

Uz outdoor programe studenti su pripremili projekte glazbenih slušaonica, nezaobilaznih koncerata i partyja, snimanja podcasta, tiska časopisa. Nadalje, tu su i projekti umrežavanja glazbenika amatera u jednom zajedničkom prostoru koji bi im pružio mogućnost razmjene znanja i vještina, održavanja radionica, okupljanja bandova i finalne produkcije glazbenog sadržaja, a sve to uz nabavku glazbenih instrumenata i opreme od pojačala i miksete do mikrofona, stalaka i zvučnika. Neki od ovih projekata očekuju svoju punu realizaciju u idućoj akademskoj godini i dobar su temelj novih kreativnih sadržaja i za buduće generacije studenata - rekao je Arno.