Saznajte koliko su novca poreznih obveznika potrošili varaždinski saborski zastupnici i na što

D.P/Varaždinske vijesti | 22.12.2016. u 20:40h | Objavljeno u Aktualno

Na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora objavljena je tablica u kojoj se može vidjeti koliko je pojedinom saborskom zastupniku posljednjeg saziva Sabora (nešto manje od dva mjeseca) isplaćeno za dnevnice, auto, cestarine, avion, hotel, stanarinu i režije, ali i tko je i koliko dobivao naknadu za odvojeni život.

Boje Varaždinske županije u ovom sazivu Sabora “brani” šestero zastupnika - HNS-ovi Milorad Batinić i Božica Makar, HDZ-ovi Anđelko Stričak i Josip Križanić te SDP-ov Mario Habek i MOST-ov Robert Podolnjak, a prema podacima iz tablice najrastrošniji su Habek i Podolnjak.

Habeku je isplaćeno 16.348 kuna i to 360 kuna dnevnice, 5.076 kuna za auto, 789 kuna za cestarinu, 316 kuna za javni (prijevoz?), 7.161 kuna za stanarinu, 165,64 kune za režije i 2.489 kuna naknade za odvojeni život.

Robertu Podolnjaku isplaćeno je 13.159 kuna. Od toga mu je 2.624 kuna isplaćeno za auto, 432 za cestarinu, 7.161 kunu za stanarinu, 361 kunu za režije i 2.580 kuna naknade za odvojeni život.

Josipu Križaniću isplaćeno je 7.500 kuna za auto isto kao i Božici Makar, dok je Batinić potrošio 7.384 kune za auto i cestarinu.

Anđelku Stričaku isplaćeno je najmanje i to 3.363 kune.

Na stranicama je objavljena i statistika aktivnosti zastupnika na sjednicama i broj javljanja za riječ prema kojoj vidimo da je najaktivniji bio Batinić koji se javio 34 puta.

Slijedi ga Podolnjak s 25 javljanja, Stričak s 12 i Božica Makar s 10 javljanja.

Križanić se za riječ javio pet puta, a Habek koji je potrošio najviše državnog novca za riječ nije javio - niti jednom.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci