Savjet Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske zasjeda u Varaždinu, stigao i Plenković Foto: hrt.hr; Krešimir Đurić

Savjet Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske zasjeda u Varaždinu, stigao i Plenković

VV; hrt.hr | 9.11.2019. u 10:21h | Objavljeno u Aktualno

Danas se u Varaždinu, u hotelu Turist, održava 3. sjednica 2. saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH. Na njoj je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

- Imamo puno posla pred nama. Idemo raditi i zajedno graditi. Dame i gospodo, drage Hrvatice i Hrvati - nema predaje - rekao je u izlaganju, među ostalim, predsjednik Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH Ivan Grbešić.

- Na nama je da zajedno, strpljivo, uvažavajući okolnosti i mijenjajući ih, napravimo sve kako bi hrvatska zajednička priča bila što jača, što bolja, što svjetlija, na dobrobit svih onih koji dolaze iza nas. U Hrvatsku dolaze potomci naših iseljenika i druge i treće generacije - rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Kako piše hrt.hr, Plenković je u svojem izlaganju istaknuo sljedeće:

- Sam bih se kratko referirao na pitanje gospodina Grbešića srami li se Hrvatska svoje dijaspore. Mislim da je to krivo postavljeno pitanje. Hrvatska je ponosna na svoju dijasporu, ponosna na Hrvate u BiH i na Hrvate diljem svijeta. Ima nas u svim krajevima svijeta, a mnogi od vas daju doprinos domovini. To predstavlja jedno veliko jedinstvo hrvatskog naroda te zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske.

plenkovic_varazdin_2.jpg

Članove Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske jučer su u varaždinskoj Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradsko vijeća Damir Habijan i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar. Prijem je održan u sklopu njihovog trodnevnog boravka u Varaždinu, a povodom održavanja Treće sjednice drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Savjet_Vlade_RH_za_Hrvate_izvan_Republike_Hrvatske_u_Varazdinu_1.jpg

Na prijemu su uz članove Savjeta, predstavnike Hrvata iz cijelog svijeta, nazočili i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Ivan Grbešić, predsjednik Savjeta Vlade.

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici najznačajnijih institucija u Republici Hrvatskoj.

Savjet_Vlade_RH_za_Hrvate_izvan_Republike_Hrvatske_u_Varazdinu_2.jpg

plenkovic_varazdin_1.JPG

plenkovic_varazdin_2.JPG

plenkovic_varazdin_3.JPG

plenkovic_varazdin_5.JPG

plenkovic_varazdin_6.JPG

plenkovic_varazdin_7.JPG

plenkovic_varazdin_9.JPG

plenkovic_varazdin_10.JPG

plenkovic_varazdin_11.JPG

plenkovic_varazdin_12.JPG