Sastanak s gradonačelnikom oko komunalnih problema u 4. mjesnom odboru

VV | 1.2.2021. u 13:21h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem sastanku predsjednika Vijeća 4. mjesnog odbora, Dejana Bjelivuka, te izabranih vijećnika dr.sc. Igora Klopotana i Dore Jurak, gradonačelnik Varaždina je upoznat sa zahtjevima građana, kao i prijedlozima rješenja komunalnih i prometnih problema.

Gradonačelniku je uručena peticija građana sa zahtjevom da se regulira parkiranje ispred kolnih prilaza i na za to uređenim nogostupima u Ulici Luke Botića, budući da se građane anonimno prijavljuje i kažnjava za parkiranje ispred vlastitih domova.

Bjelivuk je zatražio i ponovno postavljanje koševa za smeće, budući da su sa više lokacija uklonjeni ili potrgani, npr. U Jalkovečkoj, Marije Jurić Zagorke, Tina Ujevića i oko 6. osnovne škole.

Na traženje građana predloženo je rješenje oko sigurnosti pješaka i djece: ucrtati pješački prijelaz u Križanićevoj ulici kod raskrižja s Vidovečkom ulicom. Djeca koja iz Vidovečke ulice idu u školu obavezna su prijeći cestu (Križanićeva) kako bi mogla doći do škole. Na tom dijelunalazi se i dječji vrtić „Zeko“ pa je problem samim time još i veći. Ograničenje brzine tom dionicom je 40km/h, ali se gotovo nitko od vozača ne pridržava ograničenja brzine.

Traži se i sanacija javnog puta koji ide od raskrižja B. Radić i obilaznice prema Grabanicama. Predlaže se i prometno rješavanje raskrižja Ulice Janka Jurkovića i Lepoglavske ulice na način da se podigne sigurnost svih sudionika u prometu te postavljanje znaka stop u Lepoglavsku ulicu. Iz 4. mjesnog odbora traži se rješenje za Grabanice (Šibenska ulica) postavljanjem uspornika prometa kod pješačkog prijelaza, u Jalkovečkoj (raskrižje prema Grabanicama) postavljanje uspornika prometa kod pješačkog prijelaza, uređenje Malog placa (Trakošćanska ulica), proširenje parkinga u POS-u i Trakošćanskoj ulici, pronalaženje novog prostora Mjesnog odbora kao dodatnog prostora postojećeg sjedišta u novom djelu kvarta POS/Grabanice, uređenje mjesta za kontejnere na svim lokacijama u 4. MO, osiguranje lokacije, postavljanje bokseva, uređenje pločnika od 6. osnovne škole do rotora uJalkovečkoj, postavljanje ogledala na raskrižju Milke Trnine i Jalkovečke, jer je nepregledno i ugrožava sigurnost građana, postavljanje ogledala na raskrižjuKrižanićeve i Vinka Međerala, iz istog razloga zbog izgradnje nove zgrade, nastavak asfaltiranja D.Cesarića do Zinke Kunc, uređenje Ulice braće Radić od skretanja iz Vrazove s obzirom da je cesta puna rupa uz rubove, posebice kod zgrade Braće Radić 6 gdje uslijed kiše dolazi do poplavljanja ulice i nastaju bazeni vode te pješaci teško prelaze cestu, a naročito je problem izražen za invalide (posebice raskrižje Kratke-Braće Radić-Trakošćanska) i uređenje biciklističke staze na tom dijelu ceste.

Građani s područja 4. mjesnog odbora traže i popravljanje ceste prema garažama u Trakošćanskoj jer je također puna rupa, a jednako tako i parkiralište kod Offertisime koje je neupotrebljivo kad padne kiša ili snijeg. Traži se i ukidanje naplate parkirališta u Braće Radiće s lijeve strane, s obzirom da stanari nemaju gdje parkirati te zbog toga nastaju veliki problemi.

4mo_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci