Sastanak s gradonačelnikom oko komunalnih problema u 4. mjesnom odboru

VV | 1.2.2021. u 13:21h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem sastanku predsjednika Vijeća 4. mjesnog odbora, Dejana Bjelivuka, te izabranih vijećnika dr.sc. Igora Klopotana i Dore Jurak, gradonačelnik Varaždina je upoznat sa zahtjevima građana, kao i prijedlozima rješenja komunalnih i prometnih problema.

Gradonačelniku je uručena peticija građana sa zahtjevom da se regulira parkiranje ispred kolnih prilaza i na za to uređenim nogostupima u Ulici Luke Botića, budući da se građane anonimno prijavljuje i kažnjava za parkiranje ispred vlastitih domova.

Bjelivuk je zatražio i ponovno postavljanje koševa za smeće, budući da su sa više lokacija uklonjeni ili potrgani, npr. U Jalkovečkoj, Marije Jurić Zagorke, Tina Ujevića i oko 6. osnovne škole.

Na traženje građana predloženo je rješenje oko sigurnosti pješaka i djece: ucrtati pješački prijelaz u Križanićevoj ulici kod raskrižja s Vidovečkom ulicom. Djeca koja iz Vidovečke ulice idu u školu obavezna su prijeći cestu (Križanićeva) kako bi mogla doći do škole. Na tom dijelunalazi se i dječji vrtić „Zeko“ pa je problem samim time još i veći. Ograničenje brzine tom dionicom je 40km/h, ali se gotovo nitko od vozača ne pridržava ograničenja brzine.

Traži se i sanacija javnog puta koji ide od raskrižja B. Radić i obilaznice prema Grabanicama. Predlaže se i prometno rješavanje raskrižja Ulice Janka Jurkovića i Lepoglavske ulice na način da se podigne sigurnost svih sudionika u prometu te postavljanje znaka stop u Lepoglavsku ulicu. Iz 4. mjesnog odbora traži se rješenje za Grabanice (Šibenska ulica) postavljanjem uspornika prometa kod pješačkog prijelaza, u Jalkovečkoj (raskrižje prema Grabanicama) postavljanje uspornika prometa kod pješačkog prijelaza, uređenje Malog placa (Trakošćanska ulica), proširenje parkinga u POS-u i Trakošćanskoj ulici, pronalaženje novog prostora Mjesnog odbora kao dodatnog prostora postojećeg sjedišta u novom djelu kvarta POS/Grabanice, uređenje mjesta za kontejnere na svim lokacijama u 4. MO, osiguranje lokacije, postavljanje bokseva, uređenje pločnika od 6. osnovne škole do rotora uJalkovečkoj, postavljanje ogledala na raskrižju Milke Trnine i Jalkovečke, jer je nepregledno i ugrožava sigurnost građana, postavljanje ogledala na raskrižjuKrižanićeve i Vinka Međerala, iz istog razloga zbog izgradnje nove zgrade, nastavak asfaltiranja D.Cesarića do Zinke Kunc, uređenje Ulice braće Radić od skretanja iz Vrazove s obzirom da je cesta puna rupa uz rubove, posebice kod zgrade Braće Radić 6 gdje uslijed kiše dolazi do poplavljanja ulice i nastaju bazeni vode te pješaci teško prelaze cestu, a naročito je problem izražen za invalide (posebice raskrižje Kratke-Braće Radić-Trakošćanska) i uređenje biciklističke staze na tom dijelu ceste.

Građani s područja 4. mjesnog odbora traže i popravljanje ceste prema garažama u Trakošćanskoj jer je također puna rupa, a jednako tako i parkiralište kod Offertisime koje je neupotrebljivo kad padne kiša ili snijeg. Traži se i ukidanje naplate parkirališta u Braće Radiće s lijeve strane, s obzirom da stanari nemaju gdje parkirati te zbog toga nastaju veliki problemi.

4mo_2.jpg