Sastali se Bosilj i Puljak: osim projekta "Tri Grgura" suradnja i u drugim područjima

VV | 9.3.2022. u 17:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Gradskoj upravi Grada Splita gradonačelnik Ivica Puljak je danas primio Nevena Bosilja, gradonačelnika Grada Varaždina. Teme njihovog razgovora bile su uspostava snažnije suradnje dva grada na kulturnom polju, dosadašnja iskustva u realizaciji razvojnih gradskih projekata te europsku sufinanciranje projekata.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak rekao je kako ima širokog prostora za uspostavu više razine suradnje dvaju gradova. Posebno se to odnosi na područje kulture, a naročito u festivalskom i kazališnom segmentu. U prijateljskom razgovoru podsjetili su se već započetog projekta "Tri Grgura“ koji je dobra osnova za nastavak i nadogradnju kulturne suradnje.

Split_VZ2.jpg

- Suradnju Splita i Varaždina podigli smo na višu razinu. Nastavljamo s projektom "Tri Grgura", a napravit ćemo novi iskorak u suradnji kazališta. Konkretnije, razgovarali smo o mogućnosti gostovanja HNK Split s mjuziklom "Bambina“ u varaždinskoj Areni. Nadalje, Varaždinski tamburaški orkestar održat će na fešti sv. Duje uzvratni koncert na Rivi s klapom Hrvatske ratne mornarice i Splitskim KUD-om Jedinstvo koje je nedavno gostovalo kod nas u Varaždinu. Uz kulturu, širimo također suradnja na području gospodarstva. Na primjer, Split će prenijeti svoja iskustva iz uspostave ITU sustava te će se povezati razvojne agencije Splita i Varaždina, razvojne agencije Rast i Sjever DAN – rekao je varaždinski gradonačelnik Bosilj, a s njim su u Splitu bili i ravnatelj Koncertnog ureda Grada Varaždina Raymond Rojnik, a dobrodošlicu Varaždincima poželjeli su i zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić te Emin Sarajlić, predsjednik KUD-a Jedinstvo.