Sandra Malenica, nova ravnateljica POU-a Varaždin, o novoj funkciji, planovima...

Valerija Mihalić | 17.10.2016. u 14:56h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Dosadašnja voditeljica Filmsko-kreativnog studija VANIMA i možda najprepoznatljivije lice VANIMA-e Sandra Malenica od listopada ove godine nova je ravnateljica Pučkoga otvorenog učilišta Varaždin. Dugogodišnja članica VANIMA-e postala je 2009. godine i voditeljica udruge, a 2012. programska voditeljica kina Galerija.

Iza Malenice, inače profesorice hrvatskog jezika i književnosti i komparativne književnosti, organizacija je i VAFI-ja, internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih. S novom ravnateljicom razgovarali smo o tome kakvo ju je stanje dočekalo u Pučkom otovorenom učilištu, koji su njeni planovi te kako se snašla na novom radnom mjestu.

– S obzirom na Vaše dosadašnje radno iskustvo i rad u udruzi VANIMA, kako to da ste odlučili promijeniti radno mjesto?

Meni je ovo zapravo bio logičan slijed. Zaposlila sam se u Vanimi u onom trenutku kad je Vanima dobila kino Galeriju na upravljanje i kad se u Varaždinu otvorila audiovizualna djelatnost. Smatram da se kroz javnu ustanovu, kao što je Pučko otvoreno učilište, može puno više toga postići nego kroz udrugu, tako da je meni ovo bila prilika i logičan slijed...

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti