Salopek: "Djeca iz udomiteljskih obitelji hitno trebaju mjesto za druženje" Foto: HDZ Varaždin

Salopek: "Djeca iz udomiteljskih obitelji hitno trebaju mjesto za druženje"

Varaždinske vijesti | 16.10.2018. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj županiji danas postoji 138 udomiteljskih obitelji. Onih obitelji koje pružaju dom, obiteljsku skrb i odgoj djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti.

- Kao što su i najavili u svom programu, Mladež HDZ-a Varaždin veći dio aktivnosti posvetit će upravo humanitarnim akcijama i senzibiliziranju javnosti za određene probleme i društvene skupine kojima je pomoć zajednice prijeko potrebna - priopćeno je iz županijske organizacije HDZ-a.

S tim su ciljem članovi varaždinske Mladeži HDZ-a s predsjednikom Ivanom Salopekom, te predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina i Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom, u ponedjeljak, 15. listopada, posjetili udomiteljsku udruga „Nova budućnost“ i uveselili ih druženjem. Također, u razgovoru s predstavnicima udomiteljske udruge „Zipka“ došli su do informacije da je veliki problem nedostatak smještaja gdje bi se udomljena djeca nalazila i međusobno se družila jer nemaju prostor osiguran za te namjene.

– Riječ je o velikom problemu s kojim se susreću djeca iz udomiteljskih obitelji, ali i udomitelji. Osiguranje takvog prostora značio bi mnogo za djecu i svakako veću kvalitetu u njihovom odrastanju. Ovaj problem se može riješiti i apeliramo na one koji imaju „ključeve“ rješenja tog problema da osiguraju djeci iz udomiteljskoj obitelji prostor – izjavio je predsjednik Mladeži HDZ-a Salopek.

Ujedno je zahvalio svim udomiteljima s područja Varaždinske županije što su vrata svog doma otvorili djeci kojima je obiteljska toplina i pažnja nadasve potrebna.

– Svako dijete zaslužuje život u skladnoj obitelji u kojoj će se o njemu brinuti, pružiti mu ljubav, razumijevanje i podršku i omogućiti mu da izraste u samostalnu i zrelu osobu. Iako to nije biološka obitelj, često se događa da takve obitelji imaju jednaku, ako ne i veću vrijednost djeci koja su s njima smještena te ostaju njihov životni
oslonac – zaključio je predsjednik GO HDZ-a Habijan.

mladez_hdz_udomitelji_2.jpg

mladez_hdz_udomitelji_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci