Sanja Zember smijenjena s mjesta ravnateljice bolnice, v.d. Nenad Kudelić

D.P., M.P. | 27.1.2017. u 09:45h | Objavljeno u Aktualno

Većinom glasova članova Upravnog vijeća, danas je, kako se i očekivalo, smijenjena dosadašnja ravnateljica Opće bolnice Varaždin dr. Sanja Zember.

Odluku os mjeni podržali su predsjednik UV-a Zoran Šantek (HNS), Jasminka Begić (SDP) i mr. sc. Zouheir Bitar, predstavnica Radničkog vijeća Ljiljana Levanić je bila protiv, a predstavnik Stručnog vijeća primarijus Ranko Stare je bio suzdržan.

Odluka o smjeni odmah je stupila na snagu, a nakon smjene odmah je izabran i v.d. ravnatelja varaždinske bolnice.

Predsjednik Upravnog vijeća Zoran Šantek predložio je dr. Nenada Kudelića, voditelja Odjela za neurokirurgiju, što je prihvatilo i UV, ali i sam Kudelić.

- Hvala vam na ukazanom povjerenju i zahvaljujem dr. Zember na vođenju bolnice i nadam se da će se naša suradnja, koja je dosad po pitanju struke bila neupitna, nastaviti na dobrobit naših pacijenata i ustanove. Žao mi je što je došlo do smjene u ovakvim okolnostima, ali bolnica ne smije biti žrtva nikakvih političkih prepucavanja - kratko se na sjednici okupljenima obratio dr. Kudelić.

Predsjednik UV-a Zoran Šantek je dr. Zember je pak poručio da je vrhunska liječnica i korektna osoba, ali je napravila propuste. Izrazio je nadu kako će i dalje surađivati.