Ruše Alena Kišića da bi srušili Davora Bernardića!? Foto: VV arhiva

Ruše Alena Kišića da bi srušili Davora Bernardića!?

| 30.1.2017. u 14:10h | Objavljeno u Aktualno

Još nezabilježeno uvlačenje maloljetnika u razračunavanja oko čelnog mjesta varaždinske bolnice, a posebice prozivanje Alena Kišića, predsjednika varaždinskog SDP-a i jednog od favorita na izborima za varaždinskoga gradonačelnika, dio je šireg plana promjena na čelu SDP-a nakon lokalnih izbora! U to je uvjeren dio članova SDP-a blizak predsjedniku Davoru Bernardiću nakon prošlotjednih događanja, kako na lokalnoj, a još više nacionalnoj političkoj sceni. Jesu li u pravu ili je to samo plod mašte dokoličara, kako to misle članovi SDP-a koji u svemu i dalje vide tek osobni sukob varaždinskog dožupana i bivšeg člana Foruma mladih?

Slučaj Kišić-Bajsić samo se u početku mogao činiti kao osobni sukob, odnosno kao nastavak nekih ranijih događanja u Ludbregu i razmirica između tamošnjih članova SDP-a. Te su razmirice posebno došle do izražaja kada se određivalo tko će u III. izbornoj jedinici biti na 9. mjestu koalicijske liste za Hrvatski sabor. To je mjesto, naime, pripalo SDP-u, a znalo se da će to biti netko iz Ludbrega s obzirom na rezultate koje stranka tu ostvaruje. Zainteresiranih je bilo dosta, a to se nije promijenilo ni kad je rečeno da to mora biti ženska osoba. Dapače. Stoga su krenula lobiranja, dogovaranja i sukobljavanja, a posljedice svega toga nisu nestale ni do današnjih dana…

Možda su upravo te ranije razmirice, kao i razmimoilaženja unutar SDP-a oko smjene ravnateljice varaždinske Opće bolnice, glavni povod priopćenju koje je sredinom siječnja maloljetnik poslao u javnost povodom najavljenog razrješenja Sanje Zember. U tom kratkom uratku - čiji stvarni autor ni danas nije poznat, kao ni način na koji ga je dostavio dječaku - Zember se tek spominje, ali se zato proziva Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika, dok o Kišiću nema ni slova.

Više u odnosima u SDP-u pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u