Rodbina oduzete djece: "Darove sam kupila, a nemam ih kome dati - molim vas pomozite" Foto: pixabay/ilustracija

Rodbina oduzete djece: "Darove sam kupila, a nemam ih kome dati - molim vas pomozite"

IKR | 20.12.2022. u 19:38h | Objavljeno u Aktualno

Darove sam kupila, a nemam ih kome dati, svojim nećakinjama i nećaku, za koje ne znam gdje su, veli nam kroz suze sestra 40-godišnjeg S.L. iz Donje Višnjice, koji je danas pritvoren, zajedno sa suprugom B.L., nakon incidenta u Centru za socijalnu skrb u Ivancu.

- Jutros, u 6.30 sati u kuću im je banula policija, i to naoružana s maskama na licu. Uzeli u im četvero maloljetne djece još dok su bila u krevetima - veli nam sugovornica ogorčena ovim postupkom. Ne zna zašto su djeca oduzeta.

- Brat radi u Zagrebu, šogorica je bila doma s djecom koja su polazila školu. Nisam prije ništa čula da bi imali problema - veli nam.

>>Bacio Molotovljev koktel na socijalne djelatnike zbog oduzimanja djece

Ma što bio razlog, oduzimanje djece bio je povod za incident u ivanečkom Centru za socijalnu skrb.

- Socijalna skrb u Ivancu ne radi kako treba, katastrofa su. Oni ne pomažu, već odmažu roditeljima u potrebi. Zbog toga imaju traume roditelji, a naročito djeca koja ima se oduzima - veli nam sugovornica, koja je svojedobno imala slično iskustvo, ali je uspjela vratiti dijete doma, nakon angažmana odvjetnika.

No, kako dodaje, ni njezin slučaj još nije završio.

- Suprug radi u Njemačkoj, znate kakva su primanja kod nas. Moja kćer je na nagovor okoline otišla na more. Vodila se kao nestala. Onda je završila u Dugavama. Prošla sam tri mjeseca pakla. Morala sam angažirati odvjetnike - prisjeća se sugovornica, koja moli za pomoć bratu i šogorici za koje veli da su dobri ljudi i roditelji, ali su se našli u situaciji u kojoj nisu dobro postupili, ali samo zbog toga što im se dogodilo nešto na što nisu ni u kom slučaju računali.

Podsjetimo, kako je priopćila PU varaždinska, u utorak oko 9.25 sati 40-godišnji muškarac došao je do prostora CZSS u Ivancu i na prvom katu zgrade razbio staklo na vratima hodnika te u isti bacio zapaljivu staklenu bocu. Potom se automobilom udaljio s mjesta događaja. Muškarac je ubrzo pronađen uhićen i odveden u PP Ivanec na kriminalističko istraživanje.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec Robert Čusek rekao nam je da je s muškarcem bila i supruga, a incident je bio posljedica žurnog postupanja oduzimanja djece. Naime, roditeljima je to jutro oduzeto četvero djece zbog zanemarivanja.