VARAŽDINSKI PENTAGON "Angažirali smo sudskog vještaka, idućeg tjedna sastanak s vlasnicima zemljišta" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

VARAŽDINSKI PENTAGON "Angažirali smo sudskog vještaka, idućeg tjedna sastanak s vlasnicima zemljišta"

VV | 19.5.2022. u 14:32h | Objavljeno u Aktualno

Nakon jučerašnjih izjava na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije od strane župana Anđelka Stričaka, a vezano uz izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite i spašavanja, cijeneći važnost projekta, ali i potpunost informacija o istom, gradonačelnik Neven Bosilj daje dodatne informacije o ovom projektu važnom za Varaždin, Varaždinsku županiju i cijelu sjevernu Hrvatsku, oglasili su se iz Grada Varaždina.

- VARAŽDINSKI PENTAGON "Vidim da je Grad potpuno nezainteresiran, čekamo ih još mjesec, dva!"

Tako podsjećaju da je ideja izgradnje Regionalnog centra za civilnu zaštitu i spašavanje stara dvadesetak godina i Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao zemljište uz istočnu obilaznicu iza tvrtke Gumiimpex koje je u vlasništvu Javno vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

- Sve do prošle godine i promjene vlasti u Županiji, na toj lokaciji se planirao graditi Regionalni centar svih žurnih službi i službi civilne zaštite, koji je trebao uključivati i Centar vatrogasne djelatnosti Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Novi župan Stričak je prošle godine odlučio da se Regionalni centar izmjesti na novu lokaciju koja obuhvaća katastarsku općinu Varaždin i Gornji Kneginec – na poziciju između tvrtke Solvis i željezničke pruge prema Zagrebu na kojem je zemljište u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske, ali ima i nekoliko parcela u privatnom vlasništvu koje je potrebno otkupiti od strane Grada Varaždina - pojasnio je Bosilj. 

Imajući u vidu važnost tog projekta za cijelu sjevernu Hrvatsku, Grad Varaždin je, dodaje, podržao novu lokaciju župana Stričaka uz izdvajanje Javne vatrogasne postrojbe te je Grad nastavio s projektom izgradnje izdvojenog Centra vatrogasne djelatnosti na prije predviđenoj lokaciji u Varaždinu, zbog brzine i odaziva vatrogasaca na moguće ugroze. 

- Sukladno dogovoru s Varaždinskom županijom, Grad Varaždin je poduzeo sve potrebne korake za otkup zemljišta, osigurao je sredstva u proračunu, angažiran je sudski vještak i napravljena je procjena vrijednosti zemljišta, a za sljedeći tjedan je organiziran sastanak na koji su pozvani svi vlasnici zemljišta gdje bi se trebao dogovoriti mogući otkup tih parcela kako bi se projekt Regionalnog centra mogao nesmetano nastaviti - izvijestio je gradonačelnik Bosilj te navodi kako za sve informacije i pitanja o tijeku postupka,stručne službe Grada Varaždina uvijek stoje na raspolaganju i županu Stričaku i Varaždinskoj županiji.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci