Reformisti Stričaku: "Voditi županiju ne znači voditi brigu o interesima HDZ-a" Foto: VV arhiva / ilustracija

Reformisti Stričaku: "Voditi županiju ne znači voditi brigu o interesima HDZ-a"

Varaždinske vijesti | 27.8.2022. u 08:57h | Objavljeno u Aktualno

Izmjenjivanje priopćenja između Reformista i župana Anđelka Stričaka o online nastavi, sastanku Hrvatske zajednice županija u Varaždinu i rejtingu stranaka nastavili su Reformisti.

>> Reformisti: Prijedlog o prelasku na online nastavu zbog uštede u školama je van svake pameti!
>> Stričak odgovorio Reformistima: "Nema ih nigdje pa su se morali oglasiti..."

Odgovor Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije županu Stričaku prenosimo u cijelosti:

"Reformisti su jedina regionalna stranka koja se bori i zastupa interese Sjevera i Varaždinske Županje gdje smo najjača politička stranka što ćemo i ostati ključno kao brana HDZ-ovoj politici uništavanja Sjevera. Prihvaćamo činjenicu  da nemamo neki rejting u Slavoniji i Dalmaciji u koje HDZ usmjerava sva sredstva iz državnog proračuna, a u koji najviše uplaćuju upravo građani Sjevera.

Stoga je posebno sramotno i neshvatljivo da župan Varaždinske županije zastupa interese i podržava stavove župana iz Slavonije, tim više što bi trebao znati da su mu Reformisti u prošlom mandatu energetski obnovili sve škole pa nema porasta troškova niti ikakve potrebe da se ide na online nastavu.

Ali ono što zaista zabrinjava je izjava župana Stričaka (HDZ) da ono što je budućnost naše Županije i naše djece (citiramo župana Stričaka) “samo dragi Bog zna”. Župane Stričak, voditi Varaždinsku županiju ne znači voditi brigu o interesima HDZ-a, poslušno slušati HDZ-ove župane iz Slavonije i Dalmacije, a sudbinu naše Županije i naše djece staviti u ruke “dragog Boga”."