Reformisti: Prijedlog o prelasku na online nastavu zbog uštede u školama je van svake pameti! Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Reformisti: Prijedlog o prelasku na online nastavu zbog uštede u školama je van svake pameti!

vv | 26.8.2022. u 17:34h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu je u srijedu održana sjednica izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, na kojoj je, među ostalim, rečeni i da je "ideja online nastave zbog porasta cijene energenata zanimljiva i nije nemoguća". Danas je stigla reakcija Narodne stranke Reformisti, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nebulozni prijedlog

- Prijedlog iznesen na sastanku svih župana u Varaždinskoj županiji o prelasku na online nastavu zbog uštede energenata u školama Varaždinske županije van je svake pameti.

Nakon svih problema i objektivnih šteta koje su pretrpjela djeca, roditelji i učitelji zbog korone koja je djeci onemogućila pohađanje nastave gotovo godinu dana, sada župani izlaze sa ovakvim najblaže rečeno nebuloznim prijedlogom.

>>ŽUPANI U VARAŽDINU "Zbog porasta cijene energenata online nastava nije nemoguća"

Posebno je sramotno da je takva izjava došla iz Varaždinske županije jer je u prošlom mandatu župana Čačića i Reformista upravo u našoj županiji energetski obnovljeno 28 škola što našim školama omogućuje potpunu energetsku neovisnost bez porasta troškova.

Nesposobnost i neznanje

Sada se zapravo pokazuje koliko su ti europskim novcem financirani projekti energetske obnove i ugradnje solara na našim školama bili važni jer je Varaždinska županija sada jedina županija koja ne samo da neće u našim školama imati porast troškova za energente već će ostvariti i suficit financijskih sredstava koji će škole moći ulagati u dodatnu opremu ili programe. Na žalost ali i sramotu župan Stričak (HDZ) sa navedenim očito nije upoznat jer u protivnom ne bi dozvolio da se ovakvi prijedlozi upućuju iz naše županije.

To još jednom pokazuje kako nesposobnost, neznanje, potpuno nerazumijevane funkcioniranja županije ali i potpuna socijalna neosjetljivost župana Stričaka i HDZ-a mogu biti štetni za naše građane a u ovom slučaju posebno štetni za naše roditelje i djecu.

Reformisti pozivaju i sve ostale stranke u Županijskoj skupštini da ovakav prijedlog odmah odbace - navode u priopćenju.