Reformisti obilježili Svjetski dan bolesnika

Varaždinske vijesti | 13.2.2021. u 08:30h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija Reformista Varaždinske županije i ove je godine obilježila Svjetski dan bolesnika kojeg je 1992. utemeljio Papa Ivan Pavao II kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Prigodnim darovima Reformisti su darivali Opću bolnicu Varaždin, Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Službu za plućne bolesti i TBC Klenovnik te Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice i pritom podsjetili kako se u Varaždinskoj županiji provode ulaganja u zdravstvo vrijedna više od milijardu kuna.

- U Varaždinskoj županiji završili su, provode se ili su u pripremi projekti u zdravstvu vrijedni više od milijardu kuna. U Opću bolnicu Varaždin od dolaska Reformista na vlast ulaže se preko 750 milijuna kuna. Za vrijeme sadašnjeg mandata župana Radimira Čačića izgrađen je najmoderniji objekt za palijativnu skrb u Novom Marofu vrijedan ukupno 51,5 milijun kuna. Projekti u Varaždinskim Toplicama vrijedni su više od 260 milijuna kuna. Bolnica u Klenovniku dio je velikih projekata koje provodi Varaždinska županija. U bolnicu u Klenovniku ulože se više od 20 milijuna kuna - ističu Reformisti i dodaju da se, osim u izgradnju novih zgrada i obnova, ulaže i u Domove zdravlja i ljekarne, provode se projekti poboljšanja primarne zdravstvene zaštite te specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domovima zdravlja i Zavodu za hitnu medicinu.

Opću bolnicu Varaždin posjetili su Robert Vugrin, zamjenik župana i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i Darko Detelj, gradski vijećnik Grada Varaždina i potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin. U OB Varaždin dočekali su ih zamjenik ravnatelja Opće bolnice Damir Poljak te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić koji su zahvalili na odličnoj suradnji i donaciji.

Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof posjetili su i prigodnim poklonom darivali županijski vijećnik Nenad Koščak, tajnik Gradske organizacije Novi Marof, Robert Purgar te Irena Sekovanić, članica Predsjedništva. U Novom Marofu primio ih je glavni tehničar odjela, mag.med. Ivan Tuk te dr.med. Velimir Vukešić, voditelj Odjela za produženo liječenje.

I dalje najveće gradilište u Varaždinskoj županiji, Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice posjetili su Željko Bedeković, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i predsjednik Gradske organizacije Varaždinske Toplice i Verica Vitković, članica predsjedništva Općinske organizacije Trnovec Bartolovečki, a Reformiste je dočekala pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo SB Varaždinske Toplice Marta Dretar sa suradnicima.

Službu za plućne bolesti i TBC Klenovnik posjetili su Valerija Paljak, potpredsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Zlatko Koračević, županijski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća OB Varaždini, Dragutin Oštarijaš, povjerenik Općinske organizacije Klenovnik i Martina Juriša, članica predsjedništva Općinske organizacije Klenovnik. Reformiste je u Klenovniku primio dr. Andrija Golub.

Namjera obilježavanja Svjetskog dana je da se sjetimo naših pacijenata i bolesnika koje smo prigodno darivali, a isto tako želimo zahvaliti svima onima koji se nesebično brinu o našim bolesnicima, našim doktorima, medicinskim sestrama te brojnim nezdravstvenim djelatnicima bez kojih skrb o pacijentima ne bi bila zadovoljavajuća, posebno u posljednjoj godini koja je za sve nas bila prepuna izazova.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci