Reformisti obilježili Svjetski dan bolesnika

Varaždinske vijesti | 13.2.2021. u 08:30h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija Reformista Varaždinske županije i ove je godine obilježila Svjetski dan bolesnika kojeg je 1992. utemeljio Papa Ivan Pavao II kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Prigodnim darovima Reformisti su darivali Opću bolnicu Varaždin, Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Službu za plućne bolesti i TBC Klenovnik te Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice i pritom podsjetili kako se u Varaždinskoj županiji provode ulaganja u zdravstvo vrijedna više od milijardu kuna.

- U Varaždinskoj županiji završili su, provode se ili su u pripremi projekti u zdravstvu vrijedni više od milijardu kuna. U Opću bolnicu Varaždin od dolaska Reformista na vlast ulaže se preko 750 milijuna kuna. Za vrijeme sadašnjeg mandata župana Radimira Čačića izgrađen je najmoderniji objekt za palijativnu skrb u Novom Marofu vrijedan ukupno 51,5 milijun kuna. Projekti u Varaždinskim Toplicama vrijedni su više od 260 milijuna kuna. Bolnica u Klenovniku dio je velikih projekata koje provodi Varaždinska županija. U bolnicu u Klenovniku ulože se više od 20 milijuna kuna - ističu Reformisti i dodaju da se, osim u izgradnju novih zgrada i obnova, ulaže i u Domove zdravlja i ljekarne, provode se projekti poboljšanja primarne zdravstvene zaštite te specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domovima zdravlja i Zavodu za hitnu medicinu.

Opću bolnicu Varaždin posjetili su Robert Vugrin, zamjenik župana i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i Darko Detelj, gradski vijećnik Grada Varaždina i potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin. U OB Varaždin dočekali su ih zamjenik ravnatelja Opće bolnice Damir Poljak te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić koji su zahvalili na odličnoj suradnji i donaciji.

Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof posjetili su i prigodnim poklonom darivali županijski vijećnik Nenad Koščak, tajnik Gradske organizacije Novi Marof, Robert Purgar te Irena Sekovanić, članica Predsjedništva. U Novom Marofu primio ih je glavni tehničar odjela, mag.med. Ivan Tuk te dr.med. Velimir Vukešić, voditelj Odjela za produženo liječenje.

I dalje najveće gradilište u Varaždinskoj županiji, Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice posjetili su Željko Bedeković, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i predsjednik Gradske organizacije Varaždinske Toplice i Verica Vitković, članica predsjedništva Općinske organizacije Trnovec Bartolovečki, a Reformiste je dočekala pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo SB Varaždinske Toplice Marta Dretar sa suradnicima.

Službu za plućne bolesti i TBC Klenovnik posjetili su Valerija Paljak, potpredsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Zlatko Koračević, županijski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća OB Varaždini, Dragutin Oštarijaš, povjerenik Općinske organizacije Klenovnik i Martina Juriša, članica predsjedništva Općinske organizacije Klenovnik. Reformiste je u Klenovniku primio dr. Andrija Golub.

Namjera obilježavanja Svjetskog dana je da se sjetimo naših pacijenata i bolesnika koje smo prigodno darivali, a isto tako želimo zahvaliti svima onima koji se nesebično brinu o našim bolesnicima, našim doktorima, medicinskim sestrama te brojnim nezdravstvenim djelatnicima bez kojih skrb o pacijentima ne bi bila zadovoljavajuća, posebno u posljednjoj godini koja je za sve nas bila prepuna izazova.