Reformisti: Nesretni slučaj s djetetom gradonačelniku je povod da prijedloge MO shvati ozbiljno

Varaždinske vijesti | 31.10.2018. u 11:11h | Objavljeno u Aktualno

- Potpuna je laž da gradonačelnika nitko nije upozorio na problem dječjeg igrališta i pruge iza vrtića, a što je kazao protekli ponedjeljak prilikom obilaska vrtića u Donjem Kućanu - poručili su to Reformisti i pobrojali kada su sve gradskoj vlasti ukazali na taj problem.

Navode kako je na koordinaciji predsjednika vijeća mjesnih odbora s gradonačelnikom u rujnu 2017. postavljeno pitanje oko dječjih igrališta i vrtića, a potom je u siječnju ove godine gradski vijećnik i potpredsjednik GO Reformista Darko Detelj na sjednici vijeća pitao za obnovu i rješavanje derutnih dječjih igrališta u Donjem Kućanu i Zbelavi. Nadalje, dopis vezan uz problematiku dječjih igrališta Gradu je upućen u svibnju ove godine te je u kolovozu ove godine na koordinaciji predsjednika VMO s gradonačelnikom ponovno upozoreno na problematiku dječjih igrališta i vrtića u Donjem Kućanu.

- Također, tijekom 2015. I 2016. više su puta slani dopisi, kao i peticija građana prema Gradu i HŽ infrastrukturi u vezi pružnog prijelaza iza vrtića u Donjem Kućanu. Dakle, gradonačelnik ne da je bio obaviješten, nego je kontinuirano bio upozoravan na problem dječjeg vrtića i igrališta u Donjem Kućanu - kažu Reformisti.

Ivana Borovec, predsjednica mjesnog ogranka Reformista Zbelava te potpredsjednica VMO Zbelava, navodi kako gradonačelnik ovom izjavom još jednom potvrđuje "brigu" oko mjesnih odbora te ignoriranje stvarnih problema na koje ga upozoravaju predsjednici i vijećnici MO.

- Svi navedeni problemi godinama se nalaze na listi prioriteta svih Kučana i Zbelave te je doista žalosno da je tek nesretni slučaj s djetetom gradonačelniku povod da prijedloge i inicijative mjesnih odbora konačno shvati ozbiljno - poručila je Borovec.

Označeno u