Reformisti: "Maske su pale. Razotkriva se čovjek koji je direktno i osobno odgovoran za izbore"

Varaždinske vijesti | 14.1.2023. u 11:24h | Objavljeno u Aktualno

Iz Gradske organizacije Reformista Varaždin i Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije priopćenjem su se osvrnuli na posljednja politička prepucavanja oko izvanrednih izbora za Gradsko vijeće u Varaždinu.

>> HDZ: Očekujemo da Bosilj da ostavku pa da se raspišu i izbori za gradonačelnika
>> Odgovor SDP-a: Tko o čemu, župan Stričak o ostavkama?!
>> Stričak: Umjesto odgovora gradonačelnika, čujemo samo prebacivanje odgovornosti na oporbu

- Već na samom početku kampanje za izbore novog Gradskog vijeća Varaždina maske su pale. Jasno se razotkriva čovjek koji je direktno i osobno odgovoran za izbore i sve štete koje će građani Varaždina otrpjeti kao posljedicu. Javlja se redovni gost crnih kronika, osoba koja ima povijest nasilničkog ponašanja, a u javnosti se ponovno besramno pojavljuje i kao ponosni pripadnik osuđene kriminalne organizacije i proziva druge ljude spominjući čast i poštenje - naveli su Reformisti.

- Osoba koja sa razinom i kulturom grada kakav je Varaždin kao ni formalno sa samim izborima nema ništa, očito o svemu odlučuje, a Habijan kao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a poslušno klima i izvršuje. Nakon što usprkos svim pokušajima nije uspio, ni prijetnjama, razbiti suradnju SDP-a i Reformista na pozicijama gradonačelnika i vođenja Gradskog vijeća, našao se pred izborima za koje je potpuno svjestan da će ih izgubiti i time samo dodatno potvrditi svoju budućnost političkog mrtvaca - priopćili su.

- Što se tiče se cviljenja pred opozicijom kako bi prošao budžet ili rebalans budžeta, podsjećamo Stričaka na cviljenje pred SDP-om da izglasaju njegov rebalans kad su neki od vijećnika iz njegove većine završili u zatvoru ili "zaboravili" doći na glasanje. Kod Reformista naravno nije ni pokušao cviliti jer naš stav o njemu i HDZ-u koji on vodi je poznat, kao i svijest o šteti koju nanosi svojom "nestvarnom" nesposobnošću i vrlo stvarnim primitivizmom - kažu Reformisti.

- Sigurni smo da će građani Varaždina svojim glasovima osigurati snažnu podršku suradnji SDP-a i Reformista jer smo svi potpuno svjesni činjenice da glasanje za bilo koga drugog vodi u daljnje opstrukcije i onemogućavanje grada u realizaciji projekata i dobivanju i europskog i proračunskog novca - stoji u priopćenju Reformista.