VIDEO HDZ: Očekujemo da Bosilj da ostavku pa da se raspišu i izbori za gradonačelnika Foto: Krešimir Đurić

VIDEO HDZ: Očekujemo da Bosilj da ostavku pa da se raspišu i izbori za gradonačelnika

| 12.1.2023. u 12:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradska organizacija HDZ-a u Varaždinu održala je danas konferenciju za novinare na temu aktualne političke situacije na kojoj su govorili predsjednik Gradske organizacije Damir Habijan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, a među glavnim temama su bili izvanredni izbori za Gradsko vijeće u Varaždinu.

Smatraju da bi bilo od gradonačelnika Nevena Bosilja časno da preda svoj mandat na raspologanje pa da se uz izvanredne izbore za Gradsko vijeće održe i izbori za gradonačelnika.

- Jako dobro smo surađivali i ja ga smatram častnim i poštenim čovjekom, a pozivam ga da tu čast pokaže na način da da ostavku pa da idemo na izbore za sve jer ovo je inače jedan igrokaza SDP-a. U više navrata ste čuli da ima namjere ostati kao gradonačelnik samo dvije godine pa je sada prilika da to odradi - istaknuo je Stričak.

get_hi_media_1.jpg

Smatraju da je nedavno provedeno istraživanje agencije Promocija plus „Ispitivanje javnog mnijenja – Istraživanje zadovoljstva građana Gradskom upravom“ nije bilo vezano za toliko da zaista preispitaju koliko su građani zadovoljni radom uprave, koliko da provjere da li će bolje proći na potencijalnim izvanrednim izborima s obzirom da je prema riječima HDZ-a provedena anketa još i prije sazivanja posljednje sjednica Gradskog vijeća kada je pao proračun Grada Varaždina za 2023. godinu.

- Ovo istraživanje od 60-ak tisuća kuna nije provedeno za interes građana i grada već u interesu SDP-a te Bosilja i Markovića da utvrde kako politički stoje. Samo je mali segment istraživanja napravljen o pitanjima o zadovoljstvu tj. koji je poslužio kao alibi - objasnio je Habijan.

Na pitanje da li će Habijan biti nositelj liste na izborima, Stričak je već sada dao beskompromisnu podršku Habijanu.

- Moj stav je da nositelj liste mora biti predsjednik organizacije, a to je gospodin Habijan - rekao je Stričak.

- O tome će odlučiti stranačka tijela HDZ-a grada varaždina, a ja sam spreman preuzeti odgovornost - rekao je Habijan.

get_hi_media.jpg

Video sadržaj