Reformisti: Habuš i Vlašić omalovažavaju i diskriminiraju žene Foto: Ilustracija

Reformisti: Habuš i Vlašić omalovažavaju i diskriminiraju žene

M.P./Varaždinske vijesti | 16.11.2016. u 14:32h | Objavljeno u Aktualno

Predsjedništvo Interesnog odbora žena Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke - reformisti osudio je istupe čelnika Grada Gorana Habuša i direktora Vlade Vlašića koji neplaćanje računa stavljaju na teret svojih supruga.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Suprugu sam pozvao na red jer ona vodi računa oko plaćanja računa“, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije direktor Vlašić čija navedena izjava ne samo da je omalovažavajuća već i ide prema prijetećoj te ju kao takvu smatramo krajnje neprihvatljivom. No, to je sasvim prihvatljivo objašnjenje i gradonačelniku Habušu koji se pak pita „bi li se on trebao razvesti od supruge ako nije platila neki račun?“.

U 21. stoljeću u Gradu Varaždinu čelnim je ljudima grada i gradskog poduzeća najnormalnije da je krivnja žene ako se ne plaćaju računi. Ocjenjujemo to kao nepoštivanje žena i diskriminaciju prema ženama te stereotipno prikazivanje žena. Nažalost, ovo pokazuje što zapravo misle o ženama.

Smatramo da bi javne osobe trebale biti upoznate sa rodnom ravnopravnošću.

Ljudi koji obavljaju odgovorne dužnosti, svojim imenom, životnim stavovima i načelima trebaju biti primjer i doprinositi stvaranju uljuđenog i civiliziranog društva, a između ostalog zastupati i uvažavati interese i potrebe žena kao neodvojivi dio svake koncepcije općeg dobra.

Označeno u