Reformisti: Gradonačelnik je obećao ugibalište u Prešernovoj, ali od toga još uvijek ništa Foto: Reformisti Varaždin

Reformisti: Gradonačelnik je obećao ugibalište u Prešernovoj, ali od toga još uvijek ništa

Varaždinske vijesti | 10.10.2019. u 12:54h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija Reformista Varaždin oglasila se priopćenjem nakon jutrošnje prometne nesreće u Prešernovoj ulici u Varaždinu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vezano na današnju prometnu nesreću koja se dogodila u Prešernovoj ulici u neposrednoj blizini II. Osnovne škole, ovim putem tražimo gradonačelnika da se očituje o izgradnji ugibališta za automobile u navedenoj ulici.

Naime, Reformisti su 15. prosinca 2017. godine predali amandman na Prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2018. godinu u kojem se predlaže izgradnja ugibališta za osobne automobile kojom bi se ne samo rasteretio promet koji je uvelike pojačan već bi se na taj način osigurala sigurnost djece koja pohađaju II. Osnovnu školu. Amandman je prihvaćen, izrađeno je idejno rješenje no ugibališta još nema.

Gradonačelnik je početkom ove godine, točnije 17. siječnja, na sastanku s građanima u 3. mjesnom odboru obećao izgradnju ugibališta i do danas ono nije ni započeto, a kamoli izgrađeno. Školska godina je počela, a samim time će se ponovno znatno povećati promet i gužva u Prešernovoj ulici.

Obzirom da se radi o jednoj od najvećih škola u Varaždinu smještenoj u mjesnom odboru koji je drugi po veličini u Gradu Varaždinu i broji oko 10.000 stanovnika, apeliramo da se krene u realizaciju ugibališta zbog sigurnosti više od 600 djece koja pohađaju ovu školu, a čija sigurnost nam je svima prioritet."