Reagiranje Kazališnog vijeća: "Nije li vlasnik Kazališta dužan podići kaznenu prijavu?!"

MGA | 12.10.2021. u 09:38h | Objavljeno u Aktualno

Nakon jučerašnjih izjava predsjednice varaždinskog Gradskog vijeća Zdravke Grđan koja se, između ostalog, osrvnula i na ulogu Kazališnog vijeća u aktualnoj aferi oko mogućeg nezakonitog poslovanja varaždinskog HNK, oglasio se i predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić.

Dok Grđan smatra da Kazališno vijeće "treba odraditi svoj dio posla, a ne lopticu prebacivati gradonačelniku", Varjačić kaže da su dosad učinili sve što je u njihovoj nadležnosti.

- Svojom dezinformacijom o radu Kazališnog vijeća HNK u Varaždinu pokazali ste, između ostalog, potpuno nepoznavanje ovlasti tog organa. Kazališno vijeće učinilo je dosad sve što je u njegovoj nadležnosti prema Zakonu o kazalištima, Zakonu o ustanovama i Statutu Kazališta, a Gradsko vijeće nije dosad učinilo ništa od onoga na što ga obvezuju ti isti akti. Ključne zaključke na koje je Gradsko vijeće moralo reagirati, Kazališno vijeće donijelo je još 26. srpnja ove godine. Kazališno vijeće je, po vama, moralo reagirati prijavom DORH-u na Zapisnik o unutarnjoj reviziji, za koji do dana današnjega nismo znali niti ga vidjeli! Kao što ni prijašnje Kazališno vijeće nije niti znalo za Zapisnik unutarnje revizije iz 2018. godine. Osim toga, zar Vi mislite da osnivač tj. vlasnik Kazališta nije dužan sam podnijeti kaznenu prijavu na temelju nalaza vlastite službe kontrole?! - stoji u reagiranju koje potpisuje predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci