Ravnatelj OB Varaždin: Nema straha od nestašice lijekova Foto: VV arhiva / ilustracija

Ravnatelj OB Varaždin: Nema straha od nestašice lijekova

| 16.7.2018. u 15:07h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Opća bolnica Varaždin za potrebe svojih pacijenata raspolaže sa svim lijekovima. Poslovanje je usmjereno na odgovorno upravljanje s ciljem ostvarivanja temeljnog zadatka, a to je zdravstvena skrb naših pacijenata za koju su osigurani lijekovi sukladno listama lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja - rekao nam je ravnatelj OB Varaždin dr.med. Nenad Kudelić, nakon što je HUP-ova Koordinacija veledrogerija upozorila da je u slijedećim tjednima moguća nestašica lijekova.

Iz HUP-ove Koordinacije veledrogerija, naime, upozorili su da ukupna dugovanja bolnica iznose više od dvije milijarde kuna te je dug samo u proteklih šest mjeseci (u polugodišnjem razdoblju) narastao za 500 milijuna kuna.

- Prema dostupnim informacijama, dramatičan rast ne namjerava se zaustaviti u skorije vrijeme niti postoji mogućnost da se u značajnijem opsegu podmiri, a što će u konačnici rezultirati dodatnom milijardom kuna novog duga za 2018. godinu, upozorili su iz Koordinacije veledrogerija.

Zaključno s 31. svibnja ove godine, kako su napomenuli, ukupna dugovanja bolnica prema veledrogerijama iznose više od dvije milijarde kuna. Tako 24 bolnice od njih 62 imaju rokove plaćanja dulje od 365 dana, a pojedine bolnice, njih šest, plaćaju svoje račune u rokovima duljim od dvije godine, čime se znatno prekoračuju rokovi plaćanja propisani zakonom.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...