Pučka kupelj u Varaždinskim Toplicama postaje interpretacijski centar Aquae Iasae Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pučka kupelj u Varaždinskim Toplicama postaje interpretacijski centar Aquae Iasae

VV | 16.9.2022. u 20:23h | Objavljeno u Aktualno

Pred vijećnicima Županijske skupštine, koja će se održati u srijedu, 21. rujna naći se se i prijelog Odluke o prenamjeni pučke kupelji u interpretacijski centar Aquae Iasae, u čemu zajednički sudjeluju Grad Varaždinske Toplice i Specijalna bolnica, kao i prijedlog o gradnji prezentacijskog prostora na ulazu na arheološko nalazište.

- Zbog izgradnje nove zgrade Zavoda sređuju se imovinsko-pravni odnosi u bolničkom krugu

- Grad Varaždinske Toplice obratio se Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice s prijedlogom zajedničkog sudjelovanja u projektu prenamjene Pučke kupelji u Interpretacijski centar termalne vode Aquae Iasae – Varaždinske Toplice u sklopu projekta “Grad na termalnoj vodi Aquae Iasae – Varaždinske Toplice”.

- Projektom je planirano uređenje, interpretacija i prezentacija kulturne i prirodne baštine Varaždinskih Toplica, a prijavitelj projekta i nositelj građevinskih dozvola bi bio Grad Varaždinske Toplice. Građevinska dozvola potrebna je za radove koji će se izvoditi na objektu Pučke kupelji i na Arheološkom nalazištu. Također je planirano da partner na projektu bude Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i Varaždinske županija.

- Projekt je planirano prijaviti na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „C1.6 R1-I 1 – Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ s ciljem izgradnje javne turističke infrastrukture - navodi se u Odluci koja će se naći pred vijećnicima Županijske skupštine koji će raspravljati i o prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti na odluke upravnih vijeća Opće bolnice Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije o raspolaganju nekretninama.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci