Prvi dan šire primjene Covid-potvrda u Varaždinskoj županiji: 16 nastavnika se odbilo testirati Foto: VV arhiva / ilustracija

Prvi dan šire primjene Covid-potvrda u Varaždinskoj županiji: 16 nastavnika se odbilo testirati

Varaždinske vijesti | 16.11.2021. u 19:22h | Objavljeno u Aktualno

Danas je prvi dan obaveznih Covid-potvrda u državnom i javnom sektoru. Kako je protekao na području Varaždinske županije, komentirala je zamjenica načelnice županijskog Stožera civilne zaštite i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

– Županijski Zavod za javno zdravstvo danas je testirao ukupno 170 osoba, mahom državnih službenika i ostalih službenika iz javnih službi s područja grada Varaždina. Što se tiče ulaska u naše zgrade, dakle u Županijsku palaču i Vodotoranj, nije bilo nikakvih problema, svi su službenici imali Covid-potvrde ili su pokazali potvrdu o cijepljenju. Također, nije bilo problema ni što se tiče stranaka – rekla je Božić za VTV Televiziju.

>> U varaždinske osnovne škole svi došli s Covid potvrdom ili negativnim testom, na jednoj školi dvoje ih odbilo testiranje

A je li bilo problema u školama kojima je osnivač Varaždinska županija?

- Što se tiče osnovnih škola, nije bilo nikakvih nikakvih problema, zaposlenici su ili pokazali Covid-potvrdu ili su otišli na testiranje, a što se tiče srednjih škola, tu je bilo malih problema, no svega 16 nastavnika se odbilo testirati i njima je zapriječen ulazak u školsku zgradu - kazala je pročelnica.

Osvrnula se i na masovno cijepljenje prošle subote u kojem je sudjelovalo više od 100 liječnika obiteljske medicine, pedijatara i specijalista medicine rada.

- To se vidi i po brojkama. Prošli je tjedan preuzeto 7.155 doza cjepiva, a ovaj tjedan su to znatno manje brojke u odnosu na one koje su cijepili prošli tjedan. Njihova norma je bila 700, a danas je to konkretno 400 osoba. No, moram istaknuti da postotak cijepljenih osoba još uvijek nije zadovoljavajući. On se još uvijek kreće ispod 50 posto, a dok ne dosegnemo preko 70 posto nećemo imati kolektivni imunitet - kazala je Božić i napomenula da je veliki problem punjenje Opće bolnice Varaždin u kojoj je trenutačno smješteno više od 200 pacijenata, a 21 ih je na respiratoru.

>> U Varaždinskoj županiji 171 novi slučaj zaraze, na liječenju u bolnici 205 osoba

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije ovaj tjedan cijepljenje organizira u Općoj bolnici Varaždin (dvorana 1 u podrumu Kirurgije - pokraj ORL ambulante), nakon ponedjeljka i utorka, i u srijedu, 17. studenoga – od 13 do 18 sati.

Uz Zavod, cijepljenje će ovaj tjedan organizirati još dvije zdravstvene ustanove.

>> Cijepljenje danas, sutra i u petak u bolnici, a u subotu u Ivancu, Ludbregu i N. Marofu

Opća bolnica Varaždin cijepljenje prvom, drugom i trećom dozom (Pfizer) organizira u svojim prostorima u dvorani 1 u podrumu Kirurgije - pokraj ORL ambulante:
- Petak, 19. studenoga – od 8 do 13 sati.

Dom zdravlja Varaždinske županije cijepljenje prvom, drugom i trećom dozom (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) organizira u subotu, 20. studenoga - od 8 do 14 sati - na 3 lokacije:
- Dom zdravlja Ivanec, Varaždinska 4A, Ivanec;
- Dom zdravlja Ludbreg, Vinogradska 1, Ludbreg;
- Dom zdravlja Novi Marof, Zagorska 21, Novi Marof.