Policija nema niti jedni prijavu protiv lječnika - Ksenija Krčar priprema prosvjed "ohrabrenja" Foto: Ilustracija

Policija nema niti jedni prijavu protiv lječnika - Ksenija Krčar priprema prosvjed "ohrabrenja"

VV | 17.9.2020. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno

Obavještavamo vas da policijski službenici imaju saznanja iz medija o  navodima iz vašeg upita, no do sad u Policijsku upravu varaždinsku nisu pristupile osobe koje bi se izjasnile kao žrtve kaznenog djela počinjenog od strane bilo kojeg liječnika iz Varaždinske županije, ali koristimo priliku da pozovemo sve eventualno oštećene osobe da prijave bilo koje kazneno djelo u najbližu policijsku upravu/postaju, navodi načelnik PU varaždinske Predrag Benčić u odgovoru koji smo zaprimili  danas u 13.45 minuta.

Naime, policiju smo jutros pitali imaju li prijava protiv psihijatra varaždinske Opće bolnice, kojeg za seksualno zlostavljanje na radnom mjestu proziva bivša partnerica koja je, nakon tri godine sporazumnog skrbništva nad zajedničkim djetetom,  pokrenula spor kako bi ocu potpuno onemogućila viđanje osmogodišnje kćeri.

Dakle, policija nema prijava protiv liječnika, ali se priprema prosvjed kao podrška žrtvama zlostavljanja.

- Duboko me potresla priča oko slučaja Psihijatar i neke medijske objave o njoj. Jako dobro znam koliko je teško žrtvama skupiti hrabrost, javno istupiti i tražiti pomoć. Želim im pružiti podršku, ohrabriti ih da prijave zlostavljanje i pokazati da nisu same. Prosvjed sam prijavila policiji, a prema njihovoj uputi županijskom stožeru. Iz županijskog stožera sam vrlo ljubazno dobila upute usmeno i kasnije pismenim putem. Danas mi je stigao mail iz gradskog stožera kojeg možete vidjeti u ovoj objavi - napisala je u objavi, Ksenija Krčar koja se prometnula kao jedna od najistaknutijih u javnom diskursu oko slučaja "Psihijatar".

- Dragi ljudi, molim vas za pomoć! Trebala bih još volontera redara za prosvjed koji će mi pomoći oko evidencije sudionika prosvjeda, mjerenja temperature i upozoravanja sudionika na držanje distance. Znam da je ovo izazovno, nezahvalno i u konačnici zdravstveno opasno vrijeme za organiziranje prosvjeda. Isto tako znam da ovako izložene žrtve (seksualnog) nasilja ne mogu čekati neko bolje vrijeme.  Vjerujem da možemo brinuti o zdravlju (sebe i drugih) pridržavajući se mjera za suzbijanje zaraze i pružiti podršku ženama koje su hrabro iznijele svoja svjedočanstva - stoji objavi na Facebook profilu Ksenije Krčar.

Sam prosvjed je najavljen za subotu, 19. rujna, u 11 sati, vjerojatno na glavnom trgu u Varaždinu.