Propusnice će moći dobiti i vlasnici smještajnih objekata te oni koji moraju obaviti radove u goricama

| 31.3.2020. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Vlasnici gorica mogu dobiti propusnicu za sezonske radove u vinogradu i voćnjaku, kaže načelnik varaždinskog Stožera civilne zaštite Zlatan Avar.

I vlasnici registriranih smještajnih objekata moći će dobiti propusnicu kako bi obišli svoj objekt radi održavanja i eventualnog dočekivanja gostiju.

- I dosad smo izdavali propusnice za nužne radove. Propusnice će moći dobiti jedna do dvije osobe u obitelji, primjerice muž i žena, na maksimalno pet dana da obave potrebne radove i molim da se u tom periodu obavi sve što treba. Nećemo dozvoliti grupiranje i nekakav egzodus u prirodu, to se sve provjerava i ako bude zloupotreba ili prevelike navale na propusnice, ponovno ćemo prilagoditi mjeru - kaže Zlatan Avar ponovivši da su sve donesene mjere protu-epidemijske, a ne nečiji hir, ali da to neki još uvijek ne razumiju.

Prema njegovim riječima dosad su zaprimili zahtjeva za oko 3.000 propusnica, a trenutačno je na snazi oko 880 propusnica, među kojima su one od jednog do maksimalno pet dana.

- Samo je jučer, u ponedjeljak, došlo 500-njak zahtjeva, a izdali smo oko 300 propusnica - kaže Avar.

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije vlasnicima registriranih smještajnih objekata (upisanih u eVisitor) bit će omogućena posjeta njihovim objektima zbog održavanja.

Za dobivanje propusnice potrebno je na mail stožeru u mjestu prebivališta vlasnika dostaviti zamolbu s imenom i prezimenom, adresom i OIB-om vlasnika objekta te ukratko razlogom za odlazak do objekta i rješenje o registraciji objekta.

Iz Turističke zajednice Varaždinske županije ističu da je privatnim iznajmljivačima, prema mišljenju Ministarstva turizma, i dalje omogućen rad tj. da mogu primati goste, dakako, uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja.