Projekt "Varteks kvart – urbana regeneracija" proglašen strateškim investicijskim projektom RH Foto: VV arhiva / ilustracija

Projekt "Varteks kvart – urbana regeneracija" proglašen strateškim investicijskim projektom RH

Varaždinske vijesti | 24.6.2021. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno

Projekt "Varteks kvart – urbana regeneracija" na jučerašnjoj je sjednici Vlade RH proglašen strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Obrazlažući odluku, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kazao je da je riječ o privatnom investitoru u području prometne i komunalne infrastrukture. Investitor je VARTEKS varaždinska tekstilna industrija d.d. Varaždin, a procijenjena vrijednost investicije je 182.700.000 kn s PDV-om.

Prometno i komunalno opremanje zone Varteksa uključuje izgradnju prometnica, vodovoda, fekalne i oborinske odvodnje, DT i EE kanalizacije i plinovoda, kao i rekonstrukciju mreže elektroopskrbe na razini cijelog obuhvata. Zahvat je podijeljen u dvije faze. Faza 1 uključuje realizaciju sjevernog kružnog toka na Zagrebačkoj cesti s pristupnom prometnicom, uključivo svu pripadajuću komunalnu infrastrukturu. Faza 2 uključuje realizaciju južnog kružnog toka i srednjeg 'T' raskrižja' na Zagrebačkoj cesti, te preostalog dijela prometnica s komunalnom infrastrukturom.

Unutar područja obuhvata zone Varteksa planiraju se ujedno i zahvati uklanjanja neaktivnih građevina, koji imaju za cilj stvaranje pretpostavki za novu gradnju čime se postižu uvjeti za funkcionalnu urbanističku i arhitektonsku rekonstrukciju cijele zone.

- Kao posljedica realizacije ovog strateškog projekta, stvorit će se uvjeti za transformaciju postojećih središnjih dijelova zone koji će ostati u postojećoj funkciji tekstilne i modne industrije kao i izgradnju novih građevina, s naglaskom na javnim sadržajima i funkcijama od osobite važnosti za lokalnu zajednicu - navodi se u odluci Vlade.

Varteks je već sklopio Predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu, točnije u Zagrebačkoj 94, a predmet prodaje je dio nekretnine upisane u zk.ul.15393 k.o.

- Sklapanje glavnog Ugovora o kupoprodaji uslijedit će nakon ispunjenja uvjeta iz Predugovora, a postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama Društva, naveli su iz Varteksa.

Video: Vlada RH

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci