Prof. dr. Vjeran Strahonja: Varaždin očekuje da se država uključi u rješavanje bala i da provodi zakone!

| 9.8.2021. u 16:10h | Objavljeno u Aktualno

- Za Varaždin vrijede jednaki propisi kao i za ostalih petstotinjak gradova i općina u našoj zemlji. Pritom neki imaju svoja odlagališta, a neki ne. Međutim, jedino su u Varaždinu političari i s njima povezani poduzetnici prije petnaestak godina odlučili objektivni problem zbrinjavanja otpada pretvoriti u poslovnu priliku i tako su stvorili do sada nerješiv problem. Tako varaždinsku “smetlarsku sagu” sumira prof. dr. Vjeran Strahonja, koji je na prvoj sjednici novog nadzornog odbora varaždinske Čistoće izabran za predsjednika, a Bojana Marčelan za zamjenicu predsjednika.

Od njih, kao i od ostalih članova nadzornog odbora te prije svega poslovodstva ovog komunalnog poduzeća, očekuje se rješavanje velikih problema u vezi zbrinjavanja varaždinskog komunalnog otpad, koji su se doslovno, kao što zorno svjedoči balirani otpad u Brezju, nagomilali proteklih godina.

- Najprije je krenulo baliranje pa ugovori i dodaci ugovora, zatim integralne nagodbe kako bi se svi ti štetni aranžmani nekako riješili, a sve bi to trebale platiti naša i buduće generacije, i to nekoliko puta. U tom kontekstu i kontinuitetu generiranja problema, čije rješavanje plaćaju građani, valja gledati i činjenicu da u lipnju Čistoća nije imala kud odvoziti otpad na zbrinjavanje, da se smeće gomilalo u Poljani… Taj problem je sada riješen, doduše, privremeno, naporima nove gradske vlasti, u suradnji s Varaždinskom županijom i nadležnim ministarstvom.

Što naš sugovornik kaže o tim i brojnim drugim temama čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u