Priprema projekta dogradnje vrtića u Ludbregu u završnoj je fazi

| 2.11.2015. u 08:25h | Objavljeno u Aktualno

Grad Ludbreg u završnoj je fazi pripreme projekta za dogradnju gradskog dječjeg vrtića koji će biti prijavljen na ruralni fond. Riječ je važnoj investiciji od 5 milijuna kuna, a kojom će se dostići svi standardi koje propisuje Ministarstvo.

–Predškolski odgoj ima neprocjenjivu važnost. Vjerujem da će se s takvom tezom složiti većina roditelja stoga u Gradu Ludbregu taj segment stalno pokušavamo podići na još jednu razinu više. Također pomoći ćemo u projektu dadilja koji planiramo pokrenuti. Proces obrazovanja za dadilje nije povoljan, ali je dugoročan te je dodatan vid pomoći roditeljima u današnjem ubrzanom životnom rasporedu. Sljedeći tjedan posjetit ćemo Grad Čakovec koji je prošli mjesec započeo s tim projektom, a njihova iskustva pomoći će nam u određivanju daljnjih pravaca – pojašnjava gradonačelnik Dubravko Bilić.

Na području Grada Ludbrega osnovan je jedan gradski vrtić koji je među najstarijima u županiji, a pohađa ga 135 djece i dva privatna vrtića u koja je upisano 171 dijete. Ekonomska cijena gradskog dječjeg vrtića je 1.200,00 kuna po djetetu, a takvu ekonomsku cijenu imaju i privatni vrtići.
Grad Ludbreg, sukladno Odluci Gradskog vijeća o sufinanciranju boravka djece u dječjim vrtićima, osigurava sufinanciranje po pojedinom djetetu u iznosu od 700,00 kuna mjesečno. Sufinanciranjem u navedenom iznosu obuhvaćena su sva djeca s redovnim prebivalištem na području Grada Ludbrega koja pohađaju dječje vrtiće na području Grada. Dakle, Grad Ludbreg sufinancira u jednakom iznosu za boravak djece u gradskom te u dva privatna vrtića.

O ostalim projektima u Ludbregu pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.