Prijelaz u Cehovskoj još uvijek bez polubranika, nadležna agencija nije ni zaprimila zahtjev Foto: Krešimir Đurić

Prijelaz u Cehovskoj još uvijek bez polubranika, nadležna agencija nije ni zaprimila zahtjev

| 24.2.2021. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Više od godinu dana prošlo je od početka radova na postavljanju svjetlosno-zvučne signalizacije i polubranika na željezničko-cestovnom prijelazu (ŽCP) u Cehovskoj ulici u Varaždinu, no oni još uvijek nisu u funkciji.

Na taj su problem ponovno ukazali građani iz varaždinskog 7. mjesnog odbora, a spomenut je i na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak.

>> Tko blokira puštanje u rad rampe na pružnom prijelazu u Cehovskoj?

>> Čehok o rotorima, Cehovskoj, brzom internetu, Ritzu, Bombellesovoj cesti...

Krajem siječnja iz HŽ Infrastrukture odgovorili su nam da je "u tijeku ishođenje uporabnih dozvola od strane nadležnog upravnog odjela Grada Varaždina i Agencije za sigurnost željezničkog prometa", stoga smo na te adrese uputili upit jesu li dobili zahtjev vezan uz puštanje ŽCP-a u uporabu.

>> Pružni prijelaz u Cehovskoj: Radovi počeli prije godinu dana, čeka se - uporabna dozvola

- Agencija za sigurnost željezničkog prometa nije zaprimila zahtjev za puštanje u uporabu ŽCP Brezje u Cehovskoj ulici u Varaždinu, pa samim tim nije ni započela proces provjere/ocjene koji prethodi izdavanju odobrenja za puštanje u uporabu ovog infrastrukturnog podsustava - odgovorili su nam danas iz Agencije, dodavši da će po zaprimanju zahtjeva započeti postupak provjere/ocjene dostavljene dokumentacije (uz zahtjev) te, ako budu ispunjeni svih sigurnosni zahtjevi, donijeti odobrenje sukladno Zakonu o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava i "Vodiču za podnošenje zahtjeva za izdavanje odobrenja za puštanje u uporabu infrastrukturnih podsustava".

- O ovome ćemo obavijestiti HŽ-Infrastrukturu kao odgovornog upravitelja infrastrukture koji je nadležan za dostavu zahtjeva za puštanje u uporabu predmetnog ŽCP-a, tj. dijela signalno-sigurnosnog i prometno-upravljačkog podsustava - dodali su iz Agencije.

Odgovor iz Grada Varaždina na pitanje jesu li oni zaprimili zahtjev vezan uz puštanje ŽCP-a u uporabu objavit ćemo kad ga dobijemo.

Podsjetimo, krajem 2019. iz PU varaždinske odgovorili su nam da su od 2015. godine u pet navrata putem dopisa HŽ Infrastrastukturi ukazivali na potrebu dodatnog osiguranja željezničko-cestovnog prijelaza u Cehovskoj postavljanjem branika ili polubranika i svjetlosno-zvučnih znakova za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge, budući da je taj prijelaz detektiran kao opasan, a na njemu su se dogodile i nesreće sa smrtnim ishodom.

- I Grad Varaždin tražio je dodatno opremanje predmetnog željezničko-cestovnog prijelaza Brezje, kojim povodom je zaprimljen odgovor da je sanacija u planu investicija u 2018. i 2019. godini - napomenuli su tada iz policije.

>> Posavec: "Gospodo iz HŽ-a, koliko se još života mora izgubiti da bi se zaštitio prijelaz u Cehovskoj?"

>> Nakon nesreće HŽ obećao polubranike na pružnom prijelazu u Cehovskoj, ali kada?

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci