Približava se opasna fronta, sutra mjestimice olujni vjetar, kiša i grmljavinsko nevrijeme! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Približava se opasna fronta, sutra mjestimice olujni vjetar, kiša i grmljavinsko nevrijeme!

VV | 2.11.2023. u 17:05h | Objavljeno u Aktualno

Iz DHMZ-a upozoravaju na vrijeme sutra: za cijelu Hrvatsku izdano je upozorenje za opasno i potencijalno opasno vrijeme, dok je za Istru, sjeverni Jadran, srednji Jadran i njegovu unutrašnjost upaljen crveni meteoalarm!

Prema prognozi DHMZ-a, za sjever Hrvatske, sjeverozapad i središnju Hrvatsku proglašeno je potencijalno opasno vrijeme, pa se tako očekuju i mjestimice olujni udari jugozapadnog i južnog vjetra, uz lokalno izražene pljuskovi i grmljavinsko nevrijeme.

Novo, neugodno iznenađenje s nema stiže nam samo dva dana nakon što je Varaždin i okolicu u utorak, 31. listopada pogodilo nevrijeme praćeno jakim naletima vjetra i tuče, te obilnom kišom.

- FOTO Nevrijeme oštetilo balon kod Graberja, nastradao i gol u Trnovcu Bartolovečkom

- FOTO Nevrijeme zahvatilo Varaždin, vjetar srušio drvo kod Tehnološkog parka

Građani bi trebali izbjegavati putovanja, posebice prema jugu zemlje. Na vrijeme u Hrvatskoj, naime, sve više utječe i duboka ciklona nad zapadnom Europom. Oluja Ciaran danas je pogodila sjever Europe snažnim vjetrovima i kišom, odnijevši jedan život u Francuskoj i zaustavivši promet zračnih luka, željeznica i trajekata, a 1,2 milijuna kućanstava u Francuskoj ostalo je bez struje, piše Jutarnji.hr

- Crveni meteoalarmi u Sloveniji, građane se upozorava da se sklone na vrijeme

Screenshot_2023-11-02_at_16-55-44_DHMZ_-_Drzavni_hidrometeoroloski_zavod.jpg