Preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata u PU varaždinskoj moguće i ove subote Foto: VV arhiva / ilustracija

Preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata u PU varaždinskoj moguće i ove subote

Varaždinske vijesti | 29.7.2021. u 10:01h | Objavljeno u Aktualno

Iz Policijske uprave varaždinske podsjetili su na obavijest MUP-a da će građanima zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije biti omogućeno najduže do četvrtka, 29. srpnja do 15 sati, dok u petak 30. srpnja građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica.

>> Zahtjevi za stare osobne samo do četvrtka, od ponedjeljka nove e-osobne

Naime, od ponedjeljka, 2. kolovoza zaprimat će se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

Iz PU varaždinske napominju da će preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata biti moguće ove subote.

- Samo ovu subotu građanima je omogućeno preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata. Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će u subotu, 31. srpnja, u vremenu od 8 do 14 sati, uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg - naglasili su iz PU varaždinske.

- U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti! Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu - napomenuli su iz PU varaždinske.