Hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je općinskom čelništvu i načelniku Nenadu Horvatiću na ostvarenim rezultatima Foto: Dražen Novosel

Premijer Plenković u Ljubešćici na svečanoj sjednici uz Dan općine

| 1.8.2019. u 21:35h | Objavljeno u Aktualno

- Čestitam na brojnim postignućima koje je ostvario načelnik sa svojim suradnicima uz potporu Vlade,u suradnji sa Županijom i uz potporu saborskih zastupnika koji pomažu njegove aktivnosti, koje je  realizirao u proteklom razdoblju za razvoj općine, za jačanje komunalne i poduzetničke infrastrukture, na izgradnji obrazovnih, školskih i predškolskih objekata. Mislim da je ovo pravi put i pravi način kako potvrđivati povjerenje birača, konkretnim radom i zalaganjem i projektima koji se ovdje ostvaruju. Vidi sa da je u zadnjih desetak godina Ljubešćica ostvarila izrazito veliki napredak u svim aspektima u odnosu na ono što je bilo ranije, stoga zaista iskrene čestitke - rekao je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković večeras u Ljubešćici na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, a povodom Dana općine Ljubešćica.

- Preko 14 milijuna kuna europskih novaca ove je godine stiglo je u našu Općinu, što je zaista dobar rezultat. Raduju i naši ekonomski pokazatelji, da imamo nezaposlenost ispod 3 posto, da imamo veliki broj poduzetnika i najveći prosjek plaća u Varaždinskoj županiji,zatim da imamo za 15 posto veći broj rođenih u odnosu na umrle, a dolazak premijera na svečanu sjednicu Općinskog vijeća uz Dan Općine je kruna naše karijere. Ostvareno je dokaz da se može uspjeti ukoliko imate plan i viziju, nije Zagreb tako daleko, a tamo postoje ljudim koji su spremni s nama surađivati, a sve počiva na nama, koji se moramo izboriti. U ovoj Vladi imamo partnera, ova Vlada je kroz financijske konsolidacije nama dala okidač koji nam je bio potreban da bi ovakve projekte mogli pripremati i nadam se da ćemo u naredne dvije godine završiti sve projekte vrijednosti veće od 40 milijuna kuna, ali naravno uz pomoć resornih ministarstava i Vlade Republike Hrvatske - naglasio je načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.